Limak, Avrupa'nın en büyük güneş paneli fabrikasını Rusya'da inşa edecek

Düzenleyen:
Limak, Avrupa'nın en büyük güneş paneli fabrikasını Rusya'da inşa edecek

EKONOMİ Haberleri

Rus şirketi Unigreen Energy, Kaliningrad’taki Chernyakhovsk şehrinde inşa edeceği güneş paneli fabrikası için Limak’ın Rusya’daki iştiraki Limak Marash’ı seçti.

Toplam yatırım tutarı 24,7 milyar ruble (285,2 milyon avro) olan tesis Avrupa’nın en büyük güneş paneli üretim fabrikası olacak tesis dünyanın da bu alandaki önde gelen yatırımlarından birisi olacak. 2022 yılı sonuna doğru üretime geçmesi hedeflenen fabrika 1,3 GW’lık silikon n-type monokristal kütük ve plakanın yanı sıra 1 GW’lık HJT güneş hücresi üretim kapasitesine sahip olacak. HJT, fotovoltaik panel pazarındaki en gelişmiş ve potansiyeli en yüksek teknoloji olarak gösteriliyor. Şu anda verimliliği yüzde 24 civarında olan HJT’nin önümüzdeki yıllarda verimliliğinin yüzde 25’e çıkması bekleniyor. Fabrikada üretilecek güneş panellerinin önemli bölümü ise Avrupa, Asya-Pasifik ve diğer yerleri de içeren deniz aşırı bölgelere ihraç edilecek.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...