Birinde 92 diğerinde 50 lira! Fiyat oyununu vatandaş yakaladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Birinde 92 diğerinde 50 lira! Fiyat oyununu vatandaş yakaladı

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Türkiye'deki ünlü bir market zincirinden kilosu 92 liraya tereyağı alan vatandaş, ertesi gün aynı tereyağının başka bir zincir markette 49,95 lira olduğunu görünce aradaki fiyat farkına isyan edip 92 liralık tereyağını iade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla market fiyatlarındaki fahiş fiyatlara karşı Ticaret Bakanlığı harekete geçmişti. Gıdada yüksek fiyat tartışmaları sürerken vatandaş da marketlerin yaptığı oyunu yakaladı.

A MARKETTE FARKLI B MARKETTE FARKLI

Bursa’da aralarında 50 metre bile mesafe bulunmayan iki süper markette aynı marka ve gramaj tereyağındaki yüzde yüze yakın fiyat farkı vatandaşı isyan ettirdi. B marketten kilosu 92 liraya tereyağı alan vatandaş, ertesi gün aynı tereyağının A markette 49,95 lira olduğunu görmesi üzerine Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu. Müdürlüğün, "Fiyat farklılıkları olabiliyor, normal bir durum" demesi tüketiciyi daha da üzdü. Tüketici, Tüketici Mahkemesi ve Tüketicileri Koruma Derneği'nde sesini duyurmaya çalışacağını söyledi.

Birinde 92 diğerinde 50 lira! Fiyat oyununu vatandaş yakaladı

YÜZDE 94’LÜK FARK

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yazıhane memuru olarak çalışan Mustafa Aktaş, iş çıkışında evinin bulunduğu Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'ndeki B marketine girip alışveriş yaptı. Aldığı ürünlerin içinde 1 kilogram tereyağı da olan Aktaş, alışverişten sonra fişi incelediğinde tereyağının kilosunun 92 lira olduğu görüp fiyatın pahalı olduğunu düşündü. Ertesi gün A isimli markete su almak için giden Aktaş, reyonları gezerken bir gün önce 92 liraya aldığı 1 kiloluk tereyağının burada 49,95 olduğunu gördü. Aradaki yüzde 94'lük fiyat farkına şaşıran vatandaş, kilosu 50 lira olan tereyağından bir tane satın aldıktan sonra soluğu diğer markette aldı. Marketin yetkilisi ile görüşen Aktaş, iki market arasındaki fiyat farkının neden bu kadar olduğunu sorarak ürünü iade etti.

Birinde 92 diğerinde 50 lira! Fiyat oyununu vatandaş yakaladı

“MARKETLER ARASI FİYAT FARKI OLABİLYOR”

Fişlerin fotoğrafını pahalı ürün aldığı market yetkililerine ileten Aktaş, herhangi bir geri dönüş yapılmaması üzerine konuyu Bursa Ticaret İl Müdürlüğü’ne taşıdı. Ancak Aktaş buradan aldığı yanıtla daha da şaşırdı. Müdürlük, "Marketler arası fiyat farkı olabiliyor. Normal bir durum. Pazartesi getirin inceleyelim" cevabını verdi.

“İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM”

Mustafa Aktaş konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Çok dengesiz fiyat farkı var. Denetim ve kontrol olsaydı mağazalar arasında yüzde 90 fiyat farkı olmazdı. Ben bu işin peşini bırakmayacağım” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen haftaki konuşmasında bu durumu gündeme taşıdığını hatırlatan Aktaş, "Sanayi Ticaret Bakanlığı, İl Müdürlükleri, valilikler neden denetim yapmazlar? Neden sokağa çıkmıyorlar? Çarşı pazar, market, mağaza neden dolaşmıyorlar? Onlar ciddi şekilde sokağa çıkıp karşılaştırma yapsalar, faturaları kontrol etseler, raflardaki fiyatlar gerçek rakamlara dönecek" dedi.

Birinde 92 diğerinde 50 lira! Fiyat oyununu vatandaş yakaladı

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...