Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türk müteahhitleri ABD’de büyük fırsatlar bekliyor'

'Türk müteahhitleri ABD’de büyük fırsatlar bekliyor'

EKONOMİ Haberleri

ABD Başkanı Joe Biden’ın altyapı yatırımları için 3,5 trilyon dolarlık yatırım bütçesini Kongre’den geçirdiğini belirten Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi (ATBD Council) Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu, bunun rüştünü dünyada ispat etmiş Türk müteahhitlik firmaları için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin dünyaya açılmış en başarılı şirketlerinin başında inşaat geldiğini söyleyen Terzioğlu, şöyle devam etti: Geçtiğimiz 30-40 yıllık dönemde Rusya ve Orta Asya topraklarından Orta Doğu’ya, Balkanlardan Afrika’ya Türk inşaat şirketleri çok başarılı işlere imza attılar. Artık firmalarımızın ABD pazarına girmesinin vakti geldi. ABD ekonomisini tek bir ülke olarak düşünmemek gerekir. Gayrisafi Millî Hasılasına bakıldığında New York ekonomik olarak Rusya’dan, Kaliforniya tek başına İngiltere veya Fransa ekonomisinden büyük. Bu yüzden Türk şirketleri ABD pazarına girerken eyalet bazında düşünmeliler.

ATBD Council Kurucu ve Yüksek Danışma Kurulu Azası İlhan Kubilay Geçkil de “ABD, gelecek on yılda altyapısına ciddi yatırımlar yapacak. Türk inşaat şirketlerinin ABD’ye girmesi için doğru zaman” dedi. Biden’ın altyapı hamlesinin toplamda 5 trilyon doları bulacağını kaydeden Geçkil “ABD rekabetin yüksek olduğu bir ülke. Burada iş yapmak için “know-how”ı güçlü lokal bir şirket ile yapılacak iş birliği ya da şirket birleşmesi Türk şirketlerin önünü açabilir” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...