1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu

Düzenleyen:
1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu

EKONOMİ Haberleri

Dün 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçiş yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 18 Mart 2022'de açılacak köprünün ücretinin 15 Euro olacağını açıkladı. İstanbul'daki metro simgesi gerginliği ile ilgili de konuşan Karaismailoğlu, kendilerinin sadece Bakanlık tarafından yapılan metrolara 'U' harfini koyduklarını dile getirdi.

Asya ile Avrupa'yı Çanakkale üzerinden birbirine bağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona gelindi. Dün iki kıtayı birbirine bağlayan köprüyü yürüyerek geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, NTV'de katıldığı bir programda soruları cevapladı. Bakan Karaismailoğlu, köprü geçişlerinin 15 Euro olarak ücretlendirileceğini açıkladı. İstanbul'da bir süredir devam eden metro simgesi polemiğine de değinen Bakan İsmailoğlu, "Biz sadece Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı metrolara 'U' harfini koyuyoruz. Harflere takılmamak lazım" ifadelerini kullandı. Bakan Karaismailoğlu aynı zamanda Kanal İstanbul ile ilgili son gelişmeleri de aktardı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun konuk olduğu programdan bir kare.

KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Köprünün inşaatıyla ilgili bilgi veren Bakan Karaismailoğlu bitirme tarihinin 18 Mart 2022 olarak belirlendiğini söyledi. Karaismailoğlu, "Şu an ki mevcut gemi tarifesinde göre otomobillerden 85 lira bir ücret alınıyor. Buna göre köprü açıldığında da geçiş ücreti 15 Euro olacak" dedi. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu
Yapımında sona gelinen ve 18 Mart 2022 tarihinde açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nden bir kare.

İSTANBUL'DA METRO SİMGESİ TARTIŞMASI

İstanbul'daki metro simgesi tartışması ile ilgili de konuşan Karaismailoğlu, "İstanbul'da Tramvay için 'T' var, Marmaray'ın simgesi var. Biz Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı metrolara 'U' harfini koyuyoruz. Harflere takılmamak lazım. Biz şu anda İstanbul'da 7 tane, 103 kilometrelik metro yapıyoruz. Biz Belediyenin metrolarına karışmıyoruz" ifadelerini kullandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu
Bakan Karaismailoğlu 6 Eylül'de yaptığı paylaşımda İstanbul'da metronun yeni simgesinin 'U' olduğunu duyurmuştu.

KANAL İSTANBUL'DA SON DURUM

Kanal İstanbul projesiyle ilgili son durumu aktaran Karaismailoğlu, "Muhalefet, Birinci Boğaz Köprüsü için de istemiyoruz diyordu. İstanbul Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Marmaray gibi büyük projelerin altından kalktık. Geriye Kanal İstanbul kaldı. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah ihalesini en kısa zamanda yapıp hızla bir şekilde başlayacağız" diye konuştu.

Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorunu için de Kanal İstanbul'un yapılması gerektiğini söyleyen Karaismailoğlu, "Müsilaj suyun sıcaklığının artması, suyun hareketsizliği ve çevredeki kirlilik nedeniyle oluşuyor. Kanal İstanbul oradaki hareketin artmasına neden olacak" dedi.

TURKSAT 6A'YI SPACEX FIRLATACAK

Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu olacak TURKSAT 6A ile ilgili de bilgi veren Karaismailoğlu, "Elon Musk ile işbirliğimiz devam ediyor. 2023'ün ilk aylarında uzaya fırlatacağız" açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...