Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esnek çalışma ile işsiz de patron da kazandı

Düzenleyen:
Esnek çalışma ile işsiz de patron da kazandı

EKONOMİ Haberleri

Pandemide yaygınlaşan 'esnek çalışma' modeli istihdam piyasasında önemli karşılık buldu. Şirketler özellikle dönemsel yoğunluklarını bu model ile gidermeye yöneliyor.

Önder Çelik İSTANBUL

e-Ticaret, lojistik ve perakende gibi dönemsel olarak yoğunlukların arttığı sektörlerdeki şirketler, talep artışını karşılamak için serbest çalışanlara yöneliyor. Sevgililer Günü, Anneler Günü, bayram ve sezon indirimleri bu talebi zirveye taşıyor. Şirketler de serbest ve esnek çalışanları geçici süre bünyesine katarak yoğun dönemlerini etkili bir şekilde yönetebiliyor.

‘Gig’ modeli (kısa süreli iş) denilen bu uygulama en çok müşteri hizmetleri alanında karşılık buluyor. Bağımsız çalışanları şirketlerle buluşturan Champs’in kurucusu Mahir Tüzün “İş hacminin dönemsel olarak dalgalanması, firmaların serbest zamanlı çalışanları tercih etmesi için en önemli sebep. Champs’in oluşturduğu bu model şirketlere de yüzde 30’a varan tasarruf fırsatları sunuyor. Müşteri hizmetleri temsilcilerinin tümü sanal bir iletişim merkezine bağlı olarak evden, uzaktan çalıştıkları için; fiziki iletişim merkezini genişletmeniz gerekmiyor. Bütün bu sebeplerden dolayı yaklaşan indirim sezonunda markalardan yoğun bir talep geleceğini öngörüyoruz. Tüketicilerinizi telefonda dakikalarca bekletmek yerine, merkeziniz serbest çalışanlar ile yoğun bir dönemle başa çıkabilecektir” dedi. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...