Su değil adeta zehir! Yosunlu damacana tavan yaptı

Düzenleyen:
Su değil adeta zehir! Yosunlu damacana tavan yaptı

EKONOMİ Haberleri

Sağlığı doğrudan ilgilendiren damacanalarda yosun ve küf şikâyetleri arttı. Kalıntıların su markalarından kaynaklanmadığı, eve servis yapan online uygulamaların depolarında uygunsuz muhafaza şartları sebebiyle bu durumların yaşandığı belirtildi.

KAAN ZENGİNLİ

Son dönemde damacana sularındaki ‘yosunlaşma’ ile ilgili şikâyetler arttı. Özellikle online alışveriş uygulamalarından verilen damacana siparişlerinde yosun kalıntıları tespit edildi. İnternet ortamında binlerce şikâyet alan yosunlu damacanaların, doğru saklama şartlarında muhafaza edilmediği ortaya çıktı. Damacanalarda yaşanan yosun ve küf gibi kalıntıların, su markalarından kaynaklanmadığı ve eve servis yapan online uygulamaların depolarında muhafaza şartları sebebiyle bu durumların yaşandığı belirtildi. Markaların depolama ve lojistik işlerinin “franchise” yürütüldüğü, direkt markayı ilgilendirmeyen bir durum olduğu da ifade edildi. Ancak “franchise” denetimlerinin artırılması gerektiği vurgulanıyor.

DEPODA YER KALMIYOR

Konuyla ilgili bilgi aldığımız bir kurye, yaz ayları itibarıyla damacanalarda yosun kalıntılarının fazlalaştığını söyledi. Kurye “Birçok müşteri, yosunlu damacanayı görünce değişim talebinde bulunuyor. Biz de yoruluyoruz. Her semtte birçok markanın deposu var. Artık insanlar market alışverişlerini de kapıya istiyor. Talep çok olunca da depolara ürün yığılıyor. Damacana sular da çok yer kapladığı için depolarda açıkta duruyor. Güneş görüyor ve yosunlaşma yaşanıyor” dedi.

Su değil adeta zehir! Yosunlu damacana tavan yaptı

Depolarda bekletildiği için yosunlanan ve küf tutan damacana sular, tehlike saçıyor.

KONTROL EDİN

Gıda uzmanları ise damacana suların saklama şartlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek “Dolum tesislerinden sağlıklı çıkan damacanalar, toptancılarda uzun süre bekletilebiliyor. Güneş ve neme maruz kalan ürünlerde yosun ve bakteri oluşabiliyor. Ayrıca güneş alan damacanada plastik kaynaklı BPA, suya karışabiliyor. Bu, sağlığı tehdit eden bir durum. Cam damacanalarda yosunlaşma daha az görülüyor. Cam tercih edilebilir veya arıtma cihazları kullanılabilir. Mutlaka suyu aldıktan sonra yosun veya küf var mı diye kontrol edin” açıklamasında bulunuyor.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...