Perakendeciler: Fırsatçı değiliz, denetime açığız

Perakendeciler: Fırsatçı değiliz, denetime açığız

EKONOMİ Haberleri

Gıda dışı modern perakende alanında 320 milyar TL ciro yapan şirketleri temsil eden Zincir Mağazalar Derneği, 2021’in ilk yarısında 2019’a göre enflasyondan arındırılmış olarak sektörün yüzde 25 küçüldüğünü, aynı dönemde mağaza sayısının yüzde 5, istihdamın yüzde 2 arttığını açıkladı.

Önder Çelik | İSTANBUL

Zincir Mağazalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, ülke çapında 50 bin satış noktasında 300 bin çalışanları bulunduğunu belirterek, sektörün genç işsizliğin ilacı olduğunu söyledi ve istihdam teşviklerinde dikkate alınmalarını istedi.

ENFLASYONSÜRDÜKÇE ARTIŞ SÜRECEK
Girdi, enerji, navlun maliyetleri arttıkça, yeni vergiler geldikçe ve enflasyon devam ettikçe ürün fiyatlarının da artacağına işaret eden Tınastepe, “Organize perakende olarak denetime en açık sektörüz. Fırsatçılık uygulamamız söz konusu değil. Bizim kategorilerimiz ertelenenilir alışverişten ibaret. Fiyat artınca TV,  kozmetik alışverişi ertelenirken, mutfak ihtiyacı ertelenemez. Bizde fiyat artışı olması, bumerang gibi bizi vuruyor, talebi olumsuz etkiliyor” dedi.

BDDK'NIN TAKSİT SAYISI KARARINA ELEŞTİRİ
Son 3 yılda üyelerinin sattıkları yabancı ürünlerin genel portföydeki payının yarı yarıya azaldığının altını çizen Tınastepe, BDKK’nın kredilerde taksit sayısını azaltıp-çoğaltma kararlarını eleştirdi ve “Aç-kapayla yönetilen bir sürecin olmaması gerektiğini, insanların krediye ulaşma kanallarının açık olması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu. Sektörün gücünü korumasının, mağaza ve istihdam kaybı yaşamamasının önemli ölçüde devlet destekleri sayesinde sağlandığını belirten Tınastepe, “Perakendeci işletmelere hibe destekleri gelmesi, teşvik verilmesini istiyoruz. Hane halkının da desteklenmesi, ticarete ve tüketime yansıyacak ek gelirler oluşturulması önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...