Yarını Kodlayanlar'dan köy okullarına teknoloji sınıfı

Yarını Kodlayanlar'dan köy okullarına teknoloji sınıfı

EKONOMİ Haberleri

Kırsaldaki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 20 köy okulunda teknoloji sınıfı açıldı. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin ‘Yarını Kodlayanlar’ projesi kapsamında atılan adımla, ekim sonuna kadar 30 okula ulaşılacak. Projede, bir yılda 60 öğretmenle çevre köyler dâhil olmak üzere 6 bin çocuğa kodlama başta olmak üzere çeşitli teknoloji eğitimleri verilecek.

ÖNDER ÇELİK

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirilmesi hedefiyle hayata geçirilen ‘Yarını Kodlayanlar’ projesinde, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak üzere atılan adımlara bir yenisi eklendi. Beşinci yılına giren projede, kırsaldaki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 20 köy okulunda  teknoloji sınıfı açıldı. Projeksiyon cihazı, 3D kalem, bilgisayar, 3D yazıcı, eğitim ve STEM kitleri, Zoom iletişim ve etkinlik araçlarının yer aldığı sınıflarda öğrencilere kodlama başta olmak üzere çeşitli teknoloji eğitimleri verilecek.

81 İLDE 195 BİN ÇOCUĞA ULAŞILDI
Kocaeli’nin Derince ilçesine bağlı İshakçılar Köyü’ndeki okulda kurulan teknoloji sınıfının açılışında konuşan Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Yarını Kodlayanlar projesiyle bugüne kadar 81 ilde 195 bine yakın çocuğa kodlama öğrettiklerini belirterek, “Nisanda 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları açacağımızı duyurmuştuk. 20 köy okulunda teknoloji sınıflarımızı öğrencilerimizin kullanımına sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geriye kalan 10 okulumuzda da ekim sonuna kadar sınıflarımızı açmayı hedefliyoruz. Köy Okulları projesinde öğrenci, öğretmen ve velileri kapsayan üç farklı eğitim programı uyguluyoruz. Bu programlarla, önümüzdeki bir yıllık süreçte, 30 ilde toplam 60 öğretmenle çevre köyler dahil olmak üzere 6 bin çocuk ve 2.500 veliye ulaşmayı hedefliyoruz. Teknoloji sınıflarıyla, dijitalleşme ihtiyacı olan ama erişim imkânı olmayan öğrencilerimiz için bir fırsat penceresi açmanın, teknolojiyi çocuklarımızın ayağına getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yarını Kodlayanlar'dan köy okullarına teknoloji sınıfıYarını Kodlayanlar Projesi kapsamında Kocaeli Derince'de bir teknoloji sınıfı kuruldu

‘TEKNOLOJİ KASLARI’ GELİŞMELİ
Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da genç nesillerin teknolojinin sadece kullanıcısı değil aynı zamanda üreticisi de olması gerektiğine işaret ederek, “Kötü tüketici olmak istemiyorsak, üretici olmak istiyorsak çocukların ‘teknoloji kasları’nı geliştirecek eğitimler vermeliyiz” diye konuştu. Vodafone’un reklam yüzü oyuncu Aras Bulut İynemli ise kodlamanın evrensel bir dil olduğunu, tüm çocukların kodlamayı öğrenmesinin önemini vurguladı.

TEKNOLOJİ SINIFI HANGİ İLLERDE OLACAK?
Teknoloji sınıfları; Kocaeli, Trabzon, Çankırı, Karaman, Kırklareli, Çanakkale, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli, Burdur, Amasya, Ordu, Ardahan, Kars, İstanbul, Bilecik, Bolu, Ankara ve Sivas’ta kurulurken, ay sonuna kadar Tunceli, Siirt, Hakkari, Van, Şırnak, Adana, Hatay, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman kurulacak.

1 TL'LİK YATIRIM 4,4 TL FAYDA
Teknoloji sınıflarında öğrencilere 35 farklı konuda eğitim imkânı sunuluyor. Yarını Kodlayanlar projesiyle 7-14 yaşındaki çocuklara  eğitimler veriliyor. Projede 1 yılda elde edilen sosyal değer yaklaşık 6,6 milyon TL olurken, projeye yapılan her 1 TL’lik yatırım 4,4 TL sosyal fayda oluşturdu.

AİLELERE DE EĞİTİM
Köy Okulları projesi kapsamında ailelere yönelik özel buluşmalar ve eğitimler de düzenlenecek. Bu buluşmalarda, ‘Dijitali Güvenli Kullanma’, ‘E-devlet, E-bankacılık Gibi Elektronik Uygulamalar’ ve ‘Dijital Ebeveynlik’ gibi konularda eğitimler verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...