Restoran harcaması salgın öncesi dönemi geçti

Restoran harcaması salgın öncesi dönemi geçti

EKONOMİ Haberleri

Türkiye ekonomisi pandeminin etkilerini aşmaya çalışıyor. Yaygın aşılama sayesinde “pandemi ile yaşamaya” alışırken; özellikle çok olumsuz etkilenen sektörlerden pozitif sinyaller geliyor.

Ö. Faruk Bingöl | İSTANBUL

2019’da 125 milyar TL olarak gerçekleşen yeme-içme sektöründeki ciro, pandeminin başlaması ile 2020’de ciddi daralma yaşadı. Restoran harcamaları 2021’in ilk sekiz ayında ise, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 34 arttı. Böylece ocak-ağustos döneminde 80 milyar TL’nin üzerinde bir hacim yakalandığı tahmin edliyor.

HARCAMALAR PANDEMİ ÖNCESİ DÖNEMİ GEÇTİ
Worldcard’ın 30. yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Yapı Kredi Grup Direktörü İçten Akalın “Pandemi döneminde gıda, market ve elektronik sektörlerinde sürekli bir büyüme görüldü. İlk başlarda restoran, seyahat ve giyim harcamalarında keskin düşüş yaşandı. Ancak bu sektörler de hızlıca toparlandı ve buralarda harcamalar pandemi öncesi seviyenin üzerine çıktı” dedi. Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen de “Özellikle temassız ödemelerin ve e-ticaretin yaygınlaşması, farkındalığın artması ve kullanımının teşvik edilmesi adına önemli adımlar attık. Yapı Kredi kartları ile yapılan her üç fiziki işlemden ikisi temassız ödeniyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...