e-Devlet'ten 'Çalışma Hayatım' hizmeti! Büyük kolaylık sağlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
e-Devlet'ten 'Çalışma Hayatım' hizmeti! Büyük kolaylık sağlayacak

EKONOMİ Haberleri  / AA

e-Devlet'in yeni hizmeti 'Çalışma Hayatım' ile vatandaşların iş arama, çalışmaya başlama, sigorta ve emeklilik gibi çalışma hayatını kapsayan tüm işlemler tek bir yapıda sunulacak, ayrıca tedavi ve reçete bilgileri, optik cam/çerçeve ve diş protez hakkı ile ilaç kullanım süreleri görülebilecek.

e-Devlet sunduğu hizmetler ile vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet Kapısı'nın yeni hizmeti olan ve birçok kuruma ait işlemlerin bulunduğu 'Çalışma Hayatım' ile vatandaşların hayatının biraz daha kolaylaşacağını ifade ederken, bu hizmet ile iş arama, çalışmaya başlama, sigorta ve emeklilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemlerin bütünleşik yapıda sunulduğunu söyledi.

EMEKLİLER, ÇALIŞANLAR VE İŞ ARAYANLAR İÇİN MODELLENDİRİLDİ

Çalışma Hayatım bütünleşik hizmetinin emekliler, çalışanlar ve iş arayanlar için modellendiğini anlatan Koç, bu bütünleşik hizmetle emeklilerin 'Emeklilik İşlemleri' modülünden 4A, 4B, 4C aylık bilgilerini, aylık kesintilerini, bir aylık maaş tercihlerini, aylık bilgilerine ilişkin barkodlu belge alma işlemlerini, banka ve adres değişikliği taleplerini, hareketsiz ve blokeli emekli maaş sorgulama ve iade başvurusu işlemleri gibi pek çok işlemi gerçekleştirebileceğini belirtti.

Çalışanların ise çalışan modülünden 4A, 4B, 4C tescil bilgilerine erişebileceğini, ne zaman emekli olabileceğini, 4C bordro, dil tazminatı, 4A/4B iş göremezlik ödemesi bilgilerini sorgulayabileceklerini belirten Koç, çalışanların şahıs ödemeleri, esnaf ve sanatkar sicil/oda bilgileri ve iş yeri kaydı/borcu yoktur belgesi sorgulama/doğrulama gibi hizmetlere kolaylıkla erişim sağlayıp işlemlerini gerçekleştirebileceğine dikkat çekti.

Koç, sözlerine şöyle devam etti: "Çalışma Hayatım hizmetiyle artık tüm vatandaşlarımız sağlık modülünden, sağlık güvencesi hak sahipliğini sorgulayabilecek, tedavi bilgileri, reçete bilgileri, ilaç kullanım sürelerini görebilecek, optik cam/çerçeve, diş protez hakkı ve medikal malzeme bilgilerine erişip istirahat raporlarını görebilecek."

e-Devlet'ten 'Çalışma Hayatım' hizmeti! Büyük kolaylık sağlayacak

E-devlet son olarak vatandaşlar için alt-üst soy bilgilerinin kullanılması ile soyağacı tasarlayabilecekleri ‘soyağacı oluşturma’ hizmetini uygulamaya açmıştı.

'İŞ ARIYORUM' MODÜLÜ DE YER ALIYOR

'Çalışma Hayatım' bütünleşik hizmetinde iş arayan vatandaşlar için 'iş arıyorum' modülü de yer alırken, iş arayanların yeni bütünleşik hizmette İŞKUR kayıt bilgilerine kolayca ulaşabilecekleri, iş ilanları ve başvurularını görüp İŞKUR'a aktif kayıtlıysa ilgili ilanlara başvuru yapabilecekleri, kurs/program ilanları ve ön başvuruları ile iş başvurularını sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilecekleri belirtildi.

Ayrıca yeni hizmet ile tek ekran üzerinden SGK borçları ve yapılandırma bilgileri görülüp yapılandırılabilecek, MEB, YÖK, öğrenci ve mezuniyet bilgileri görüntülenebilecek ve mesleki yeterlilik belge bilgilerine ulaşılabilecek.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...