Covid-19 aşısı ürettiler, dünyanın en zenginleri arasına girdiler

Düzenleyen:
Covid-19 aşısı ürettiler, dünyanın en zenginleri arasına girdiler

EKONOMİ Haberleri

Pandemi dünya genelinde birçok işyerinin kapanmasına sebep oldu. Ancak bazıları için ise yeni bir kapı açtı. ABD'li ilaç firması Moderna'nın kurucuları da buldukları Covid-19 aşısı sayesinde Forbes dergisinin en zenginler listesine girdi.

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes, ABD'nin en zengin 400 işadamını açıkladı. Listede bu yıl ilk defa Covid-19 aşısı üreten Moderna'nın kurucuları yer aldı. Biyoteknoloji firmasının kurucularından Noubar Afeyan, yönetim kurulu üyesi Robert Langer ve yatırımcılarından Timothy Springer, Forbes listesine ilk defa giren 44 milyarder arasına katıldı.

Covid-19 aşısı ürettiler, dünyanın en zenginleri arasına girdiler
Soldan sağa: Noubar Afeyan, Robert Langer, Timothy Springer

LÜBNAN İÇ SAVAŞI HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Beyrut'ta Ermeni bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen ve Lübnan iç savaşı sırasında ABD'ye göç eden Moderna'nın başkanı Afeyan'ın servetinin yaklaşık 5 milyar dolar olduğu belirtildi. Öte yandan çoğu finans, teknoloji ve sağlık sektörü yatırımcısı 400 milyarderin geçen yılki ultra zenginlerden yüzde 40 daha varlıklı olduğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...