Yenilikçi seramik tasarımları yarıştı

Düzenleyen:
Yenilikçi seramik tasarımları yarıştı

EKONOMİ Haberleri

NG Kütahya Seramik’in genç tasarımcıları desteklemek hedefiyle bu yıl ilkini düzenlediği ‘Gülsüm Güral Seramik Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Önder Çelik ANTALYA

Mimarlık Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Bilim Üniversitesi’nin öğrencileri rekor bir katılımla başvuruda bulundu. Yarışmaya başvuran 127 tasarımın 25’i ön elemeyi geçerken, yapılan değerlendirmelerde, hikâyeleriyle ilham veren 13 tasarım, ödül töreninde sergilenmeye değer görüldü.

Jürinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda NG Kütahya Seramik Gülsüm Güral Seramik Tasarım Yarışmasının birinciliğini Helin Balaban, ikinciliğini Beyza Demir ve üçüncülüğü ise Ecir Ülgen Karagöl kazandı. Tasarımlarıyla ilk 3’te yer alan öğrencilere ödüllerini NG Kurucu Başkanı Nafi Güral ve eşi Gülsüm Güral birlikte verdi.

NG Phaselis Bay Otel’de düzenlenen ödül töreninde konuşan Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, “Üniversite sanayi iş birliği kapsamında genç arkadaşlarımıza büyük önem veriyoruz. Yarışmamız aracılığıyla önümüzdeki senelerde bugün olduğu gibi geleceğe yön verecek evlerimize, binalarımıza, mekânlarımıza hayat kazandıracak tasarımların daha da kuvvetlenerek çıkacağına inanıyoruz” dedi.

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ise sanayinin görevlerinden birinin de tasarım ve sanatın gelişmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.


Yenilikçi seramik tasarımları yarıştı
GÜLSÜM GÜRAL: İKİNCİ DOĞUŞUM

Adına Seramik Tasarım Yarışması düzenlenen Gülsüm Güral, yarışma ile öğrencilerin hayal ettikleri mimari dokunuşlara ulaşabilmelerine imkân sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bugün ikinci doğuşum benim. Adıma böyle bir tören düzenlendiği için çok mutluyum” dedi.

NG Kurucu Başkanı Nafi Güral ise dereceye giren öğrencilere ödüllerini sunarken gençlerin gelişime hep açık olmaları tavsiyesinde bulundu.
 

 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...