Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ticaret Bakanı Muş: 1 günde 1,5 milyar dolarlık ihracat yaptık

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ticaret Bakanı Muş: 1 günde 1,5 milyar dolarlık ihracat yaptık

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Ticaret Bakanı Mehmet Muş , 1974 yılında bir yılda 1990 yılında bir ayda yapılan ihracatın günümüzde bir günde yapıldığını vurgulayarak Türkiye’nin sadece bir günde 1,5 milyar dolarlık ihracat yaptığını açıkladı.

Twitter üzerinden açıklamaya yapan Ticaret Bakanı Muş, 1974 yılında bir yılda toplam 1,5 milyar dolarlık ihracat yapılırken günümüze gelindiğinde bir günde 1,5 milyarlık dolarlık ihracat yapıldığının altını çizdi. Bakan Muş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye, 1974'te bir yılda 1,5 milyar dolar ihracat yapıyordu. 1990’da bir ayda 1,5 milyar dolar ihracat yapıyordu. Dün bir günde 1,5 milyar dolar ihracat yaptık” dedi. Ticaret Bakanı Muş sözlerini şöyle sürdürdü “Daha çok çalışacağız. Daha çok üreteceğiz. Daha güçleneceğiz. İhracattaki başarı sürecek, Türkiye büyüyecek."

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR REKOR

Eylül ayında ihracatın yıllık yüzde 30'luk artışla 20,8 milyar dolar, ithalatın ise yüzde 12 artışla 23,4 milyar dolar olduğu kaydedilmişti. Bu rakam ile Cumhuriyet tarihinde ilk kez aylık bazda 20 milyar dolar eşiği aşıldı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...