Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yabancı ticari yatlar günlük 40 bin lira katkı payı ödeyecek

Düzenleyen:
Yabancı ticari yatlar günlük 40 bin lira katkı payı ödeyecek

EKONOMİ Haberleri

Yabancı ticari yatlardan Türkiye'ye giriş harcının yanı sıra 40 bin lira 'sosyal ve teknik altyapı hizmetlerine katkı payı' tahsil edilecek.

Cevdet Fırat Aydoğmuş ANKARA

Yabancı ticari yatlara Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz’den oluşan Türkiye kara sularında ticari faaliyet yapmalarının önünü açan düzenleme 28 Temmuz’da Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Turizm gelirlerinin artırılması için çalışmalar sürerken yabancı yatlardan alınacak katkı payı tutarı da belli oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının aldığı karara göre faaliyet gösterecek yat, ilgili belgelerle en az 15 gün önce müracaata bulunacak. Bakanlık oluru ile faaliyetine izin verilen yatlar için izin belgesi düzenlenecek. Böylece Türkiye’ye giriş harcının yanı sıra, boyları 39 metreden 60 metreye kadar olan yatlardan her gün için 20 bin lira, boyları 60 metreden 80 metreye kadar olan yatlardan her gün için 30 bin lira, boyları 80 metrenin üstünde olan yatlardan ise her gün için 40 bin lira “sosyal ve teknik altyapı hizmetlerine katkı payı” tahsil edilecek. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...