HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Karavanke Tüneli'ne Türk imzası

Düzenleyen:
Karavanke Tüneli'ne Türk imzası
Avrupa, Ekonomi, Haber

EKONOMİ Haberleri

Avrupa'da sekiz ülkeyi birbirine bağlayacak olan ve 2025'te tamamlanması beklenen Karavanke Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor.

Slovenya üzerinden Avusturya’ya ulaşan ve Akdeniz, Balkanlar ve Orta Avrupa’yı birbirine bağlayan kara yolu ağındaki en önemli nokta olarak kabul edilen Karavanke Tüneli’nin yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Cengiz İnşaat’ın yeniden inşa ihalesini kazandığı projenin 2025’te tamamlanması bekleniyor.

Alp Dağlarına yapılan tünelin bir ucu Avusturya, diğer ucu Slovenya’da bulunuyor. Trafiğin yoğun olduğu ve sekiz ülkeyi birbirine bağlayan kara yolu hattı üzerinde bulunan, toplam uzunluğu yaklaşık sekiz kilometre olan tünelin Slovenya kısmı 3,5 kilometreden oluşuyor.

Cengiz İnşaat’tan yapılan açıklamada, tünelin ilk katının yüksekliğinin beş metre olacağı ve burasının araç trafiği için kullanılacağı ifade edilirken, iki metre yüksekliğinde yapılacak ikinci katın ise havalandırmadan oluşacağı belirtilmişti. Tünelin Avusturya’daki kısmının yapımını ise yerel firma üstlenmişti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...