Elektrik faturalarında TRT payı kalkıyor

Düzenleyen:
Elektrik faturalarında TRT payı kalkıyor

EKONOMİ Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, tarımsal sulama abone grubundan TRT katkı payının kaldırılması için Meclis'e teklifte bulunduklarını açıkladı.

TRT’nin 2010 yılındaki enerji ve bandrol geliri toplamı 1 milyar 16 milyon TL olurken, bu bedel 2020 yılında 3 milyar 835 milyon TL’ye çıktı. Vatandaşın elektrik faturalarından yüzde 2 oranında TRT payı kesiliyor. Bu pay yüzde 2 olmakla birlikte, yüzde 18 oranında KDV’ye de tabi tutulduğundan, enerji bedelinin yüzde 2,36’sı olarak faturaya yansıyor.

Sanayi sicil belgesine sahip müşteriler ve OSB’ler içinse TRT muafiyeti uygulanıyor.

TBMM Genel Kurulunda 2022 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2020 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerinin bugünkü gündem maddesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesi oldu.

TRT PAYI MECLİS GÜNDEMİNDE
Burada konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez TRT katkı payı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Buna göre, TRT payının tarımsal sulama abone grubundan kaldırılması bekleniyor.

Yapılan açıklamalar sonucu katkı payının nerelerden kaldırılacağı merak konusu olurken, açıklamada bulunan Bakan Dönmez, “TRT payının tarımsal sulama abone grubundan kaldırılmasıyla ilgili hazırlık yaptık, Meclis’e gönderdik” İfadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...