Bakan Bilgin’den asgari ücret mesajı: Enflasyon karşısında işçinin emeği korunacak

Düzenleyen:
Bakan Bilgin’den asgari ücret mesajı: Enflasyon karşısında işçinin emeği korunacak

EKONOMİ Haberleri

Bakan Bilgin, asgari ücret bedeline yönelik yaptığı açıklamada, enflasyon karşısında işçinin emeğinin korunacağı bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ettiklerini söyledi.

​Plan Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçe sunumunu yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret tartışmalarına yönelik açıklamada bulundu.  Bakan Bilgin, "Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz" dedi. 

"RAHATLAMA SAĞLAYACAĞINI ŞİMDİDEN SÖYLEYEBİLİRİM"
İşçileri koruyacak, asgari ücret meselesini gündemden çıkartacak bir  çalışma içinde olduklarını belirten Bilgin, "Rahatlama sağlayacağını şimdiden söyleyebilirim" diye konuştu.

Bilgin, "2500 muhtelif sektörlerde çalışan işçileri, işverenleri yöneticileri, esnaf başka meslekten insanları kapsayan toplumun beklentilerini mümkün olabileni ortaya koyan araştırma yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

3600 EK GÖSTERGE
Bakanlık bünyesindeki 3600 ek gösterge çalışmalarının da başladı
ğını kaydeden Bilgin, "Kapsamı ve maliyeti üzerinde çalışıyoruz yakında sendikalarla birlikte ortak bir çalışma yürüteceğiz. Kapsamı ne kadardır hangi grupları ne kadar kapsayabiliriz maliyeti nedir detaylı çalışma yürütüyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...