Girişimcilerden Konya çıkarması

Girişimcilerden Konya çıkarması

EKONOMİ Haberleri

Girişimci İş AdamlarıVakfı (GİV) tarafından düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans ile katılım sağladı.

İRFAN ÖZFATURA | KONYA

GİV ile Türkiye Gençlik Vakfına teşekkürlerini ileten Erdoğan “Girişimcilik milletimizin özünde var olan bir özelliktir. Gerekli altyapıyı, eğitimi, imkânı sunduğumuzda milletimizin her ferdinin girişimcilik ve yenilikçilik konusunda son derece üretken olabildiğini biliyoruz. Batı ülkelerinin nüfusunun yaşlanmaya başladığı, doğuda hâlâ eğitim ve altyapı sorunlarının çözülemediği bir dönemde ülkemiz Türkiye, gençlerinden aldığı güçle, geleceğine umutla baktığı bir yerde durmaktadır” dedi. Konya’daki etkinlikte konuşan GİV Genel Başkanı Mehmet Koç da “yeni dünyada yer almak istiyorsak devlet kurumları olarak da girişimcinin önünü açacak adımlar atılması gerekir. GİV olarak bankacılık sistemimize diyoruz, girişimcilerimizin projelerine bakarak, kredibilitesine bakarak finanse edin. Sadece gayrimenkul ipoteği istemeyin. Belki de finanse etmediğiniz proje belki de ülkemizin hatta dünyanın en önemli projesi olacak” diye konuştu.

TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu ise “Biliyoruz ki ülkemizin yarınları gençler. Bu nedenle gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri, ailelerine ve milletimize yakışır işlere imza atmaları için her zaman yanınızdayız” dedi. Sergilenen projeler içinde hasta takibi, temizlik ürünleri, bebek bakım setleri, çevre kurtarıcı düşünceler ve oto sanayiine dönük malzemeler dikkat çekti.

SAVUNMAYA YERLİ KATKI
‘Savunma Sektöründe Yerli Girişimciliği Rolü’ oturumunda konuşan Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi “Konya, savunma ve havacılık ihracatında önemli bir paya sahip. Bu konuda ilk 5 ilimiz arasında yer alıyor” dedi. ROKETSAN Yan Sanayi  Geliştirme  ve Millileştirme Müdürü Özgüç Onur Güneri de, 2020’de 2.093 farklı tedarikçiden alım yaptıklarını, satın almalarının yüzde 79’unu millî ve yerli tedarikçilerin oluşturduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...