Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolar tarihi zirvesini yeniledi

Düzenleyen:
Dolar tarihi zirvesini yeniledi

EKONOMİ Haberleri

Dün 9,97 seviyesini görerek rekor kıran dolar/TL, piyasaların kapanmasına rağmen psikolojik sınır olan 10 TL'ye ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Döviz piyasasında haftanın son işlem gününde piyasalar kapanmasına rağmen dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

10 TL'Yİ GÖRDÜ

Dün 9,97 ile rekor kıran dolar/TL, bu akşam saatlerinde 10 TL'yi görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar TL saat 21.45 sıralarında serbest piyasada 10,0018 TL seviyelerinden işlem gördü.

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENİYOR
Merkez'in bu ay da faiz indirimine gideceğine yönelik beklenti, TL üzerindeki baskıyı artırıyor. TÜİK ekim ayında yıllık enflasyonu yüzde 19.89 olarak açıkladı. Son faiz indirimiyle politika faiziyle enflasyon arasındaki fark yükselirken, 2021 sonuna kadar makasın daha da açılması bekleniyor.

Merkez'den kasım toplantısında da faiz indirimi bekleniyor. JPMorgan ekim ayı enflasyon verisinin kendilerini kasım ayında TCMB'den 100 baz puan faiz indirimi beklentilerinden daha emin hale getirdiğini belirtti.

Haftaya yapılacak PPK toplantısında 100 baz puanlık bir indirim beklediklerini belirten Deutsche Bank ekonomistleri, 16 Aralık'ta 100 baz puanlık bir indirim daha yapılmasını beklediklerini açıkladı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...