Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın ve dolarda yeni rekor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/NTV
Altın ve dolarda yeni rekor

EKONOMİ Haberleri  / İHA/NTV

Altının ons fiyatının bin 866 dolar seviyesine yükselmesiyle çeyrek altın 1000 liraya çıkarken, dolar ise sabah saatlerinde 10,20'yi gördü.

Altındaki tarihi yükseliş sürüyor. Ons fiyatının artmasına iç piyasada dolar/TL kurundaki yükseliş de eklenince gram altın rekor kırdı.

Çeyrek altın bin liraya ulaştı. Küresel piyasalardaki dalgalanmalar ve altının ons fiyatının yükselmesiyle altın fiyatlarında artış yaşandı.

Ons fiyatı yüzde 1'e yakın yükselişle 1870 dolara geldi. Dolar kuruna bağlı olarak iç piyasada altının gram satış fiyatının 611 liraya kadar yükselmesiyle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıldı.

ÇEYREK TARİHİ ZİRVEDE

Çeyrek altın ise 1000 lirayı gördü. Yarım altın 2 bin 4 liradan, tam altın 3 bin 936 liradan, Cumhuriyet altını ise 4 bin 57 liradan işlem görüyor.

DOLAR YÜKSELİŞTE

 

Eylül ayının ilk haftasından itibaren yükseliş trendinde olan ve son 6 işlem gününde de üst üste yükselen dolar/TL ise bugün tarihi zirvesini 10,20'ye kadar taşıdı.

Euro/TL ise 11,58'lerde alıcı buluyor.

Altın ve dolarda yeni rekor

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) 18 Kasım Perşembe günü toplanacak. Doların 10 lirayı geçmesi öncesi ve sonrasında indirimin süreceğini bekleyen uzmanlar çoğunlukta olsa da pas geçme ihtimalinin de gündeme geldiği belirtiliyor.

Tamamlanan piyasa anketleri PPK’da 100-150 baz puanlık indirimin olacağı beklentilerinin ağır bastığını gösteriyor. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA/NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...