Benzine zam geliyor

Düzenleyen:
Benzine zam geliyor

EKONOMİ Haberleri

Dolar kurunda yaşanan yukarı yönlü hareketlenmenin ardından, akaryakıt sektöründe Cuma gününden geçerli olmak üzere 48 ile 52 kuruşluk bir zam yapılacağı öngörülüyor.

Bloombergh HT’de yer alan habere göre, dolar/TL'deki sert yükselişin, akaryakıt sektörüne zam şeklinde yansıması bekleniyor. Söz konusu zammın cuma gününden itibaren olması ve 48 ile 52 kuruşluk bir artışın yaşanması öngörülüyor. Henüz zamma ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor.

"DOLARIN DÜŞERSE ZAM İPTAL OLACAK"
Kaynaklar yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplantısı sonrasında dolar/TL kurunun 10 civarlarında ya da altında kapanış yapması durumunda motorinde zam beklentisinin erteleneceğini belirtti.

Buna karşın kurun 10,30 TL ve üstü kapanış yapması ve ürün fiyatının düşmemesi durumunda motorine de 33-46 kuruş arası zam gelebileceğine dikkat çekti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...