Ispartakule-Çerkezköy hızlı tren hattına 150 milyon avro

Düzenleyen:
Ispartakule-Çerkezköy hızlı tren hattına 150 milyon avro

EKONOMİ Haberleri

Ispartakule-Çerkezköy hızlı tren hattının inşası için, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye’ye 150 milyon avroluk kredi sağlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD), Ispartakule-Çerkezköy hızlı tren hattının inşası için Türkiye’ye 150 milyon avroluk kredi sağlayacağını duyurdu. Kredi Halkalı’yı Kapıkule sınırından Trans Avrupa Ulaştırma Ağlarına bağlayacak ‘Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi’nin 67 kilometre uzunluğundaki ‘Ispartakule-Çerkezköy’ kesiminin inşasında kullanılacak.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada Asya Altyapı Yatırım Bankasının (AIIB) da projeye 300 milyon avro finansman temini sağlayacağı hatırlatılarak “Bu finansmanın final onayının da kasım ayının sonunda banka üst kurulundan çıkması öngörülmektedir. Böylece projemiz için gerekli olan toplam 450 milyon avro kredi temin edilmiş olmaktadır” denildi.

AVRUPA’YA TRANSİT TAŞIMACILIK YAPILACAK

Açıklamada proje hakkında ise şu bilgiler verildi: Ülkemizin doğu ile batı arasındaki köprü konumunu güçlendiren bir adım olacaktır. İstanbul’u Avrupa’ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule demir yolu hattında; Halkalı-Ispartakule kesiminin yapımı Bakanlığımızın öz kaynaklarıyla başlatılmış, Çerkezköy-Kapıkule kesiminde ise yapım faaliyetlerinin gerçekleşme oranı yüzde 25 oranına ulaşmıştır. Ispartakule-Çerkezköy kesiminin yapımı için temin edilen bu yeni krediler ile İstanbul-Avrupa arası demir yolu hattını, yük ve yolcu taşımacılığında yüksek standartlara ulaştırmaya ve hızlı tren hattımızı 229 kilometre daha genişletmeye yönelik bütün adımlar son iki yılda atılmış oldu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...