Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IMF Sözcüsü Rice: Bazı ülkelerde enflasyon kalıcı olabilir

Düzenleyen:
IMF Sözcüsü Rice: Bazı ülkelerde enflasyon kalıcı olabilir

EKONOMİ Haberleri

IMF Sözcüsü Gerry Rice, tedarik zinciri aksamalarının devam etmesi durumunda bazı ülkelerde ekonomik krizlerin uzun süre devam edebileceğini söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Gerry Rice, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sözcü Rice, enflasyonist baskıların birçok ülkede yaygınlaştığını ve arz-talep dengesizliklerinin planlanandan daha uzun sürdüğünü ifade etti. Enflasyon beklentilerinin çoğu ekonomide genel olarak sabitlendiğini vurgulayan Rice "Ancak arz kesintileri devam ederse veya enflasyon beklentileri bozulursa, enflasyon daha kalıcı hale gelebilir" değerlendirmesinde bulundu. 

"RİSKLERE KARŞI TETİKTE OLUN"

Rice, ABD'de enflasyonun 2022'de düşmesinin beklendiğini aktararak politika yapıcıların yukarı yönlü riskler karşısında tetikte olmaları gerektiğini kaydetti. Gerry Rice, ABD'de yüksek seyreden enflasyonun hem ABD hem de küresel ekonomi için sistemik bir olumsuzluk teşkil edecek önden yüklemeli bir politika tepkisini gerektirebileceğini belirtti.

"DOĞALGAZ FİYATLARI GELECEK YIL NORMAL SEVİYELERE DÖNEBİLİR"

Doğalgaz fiyatlarının dünyanın bazı yerlerinde rekor seviyelere yükseldiğine dikkati çeken Rice, ısıtma talebindeki düşüş ve arzın ayarlanmasıyla enerji fiyatlarının gelecek yıl daha normal seviyelere dönmesinin beklendiğini aktardı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...