Türkiye Enerji Zirvesi bugün başlıyor

Türkiye Enerji Zirvesi bugün başlıyor

EKONOMİ Haberleri

Türkiye enerji piyasasının en büyük aile buluşması olarak kabul edilen Türkiye Enerji Zirvesi bugün Antalya’da başlıyor.

C. Fırat Aydoğmuş | ANKARA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın himayesinde, Bakan Fatih Dönmez’in katılımıyla toplanan zirvede, doğalgaz arama ve üretim yatırımları, elektrikli araçlarının geleceği, elektrik üretiminde dijitalleşme ve dağıtım gibi önemli konularda oturumlar düzenlenecek. Önümüzdeki dönemde vatandaş lehine uygulanacak stratejilerin de konuşulacağı zirveyle ilgili değerlendirmede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, zirvenin önemine şu sözlerle dikkat çekti: Dünyada enerji piyasaları dar bir boğazdan geçiyor. Avrupa’da enerji krizinin yaşandığı bu dönemde, Türkiye bölge ülkelerine kıyasla arz ve tedarik konusunda iyi bir noktada. Bu sene zirvede, Türkiye ve küresel enerji piyasalarındaki son gelişmeler, Akdeniz ve Orta Doğu’da yaşanan ve enerji piyasalarını etkileyen konular gündemde olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...