Merkez Bankası'ndan döviz açıklaması

Düzenleyen:
Merkez Bankası'ndan döviz açıklaması

EKONOMİ Haberleri

Merkez Bankası, döviz kurlarında yaşanılan dalgalanmayla ilgili açıklamada bulundu. Merkez Bankası, vatandaşları oynak piyasa hareketlerine karşı uyardı.

Kurda yaşanan hareketlilik sonrası Merkez Bankası (MB), açıklamalarda bulundu. MB'den şu açıklama yapıldı: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının uygulanmakta olan dalgalı kur rejimi altında kur seviyesine ilişkin bir taahhüdü yok. Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep şartlarınca belirlenmekte. Merkez Bankası belli şartlar altında kalıcı yön amacı taşımadan sadece aşırı oynaklığa müdahale edebilmekte. Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmekte. Şirketlerimiz ve vatandaşlarımızın aşırı oynak piyasa şartlarında iktisadi temellerden tamamen uzak değerlerden işlem yaparak olası kayıplara karşı uyarılması lüzumu üzerine bu açıklamaya gerek duyuldu.



Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...