Doğalgazda da kademeli fiyat

Doğalgazda da kademeli fiyat

EKONOMİ Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrikten sonra doğalgazda da kademeli tarife için çalıştıklarını söyledi.

C. Fırat Aydoğmuş | ANTALYA

Antalya’da bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez “Elektrikte kademeli tarife konusu şu anda Meclis gündeminde. Komisyonda müzakere edilecek. Belli bir limite kadar, yani kilovatsaat bazında baktığımızda birim fiyat olarak daha düşük bir tarife uygulanacak. O miktarın üstünü aşan tüketiciler açısından da bir miktar daha yüksek bir tarife olacak. Burada temel amacımız; özelikle dar ve orta gelirli aileler için ortalama bir değer üzerinden, ilk kademede elektriklerini kullananlara daha düşük bir tarife belirlemek” dedi.

Doğalgazda da kademeli fiyat
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

GEÇMİŞTE ÖRNEĞİ VAR
Birimlerin ortalama değer konusunda çalıştıklarını da anlatan Bakan Dönmez “Aslında bu yöntem geçmişte elektrikte uygulanmış. Hâlihazırda birçok belediyemiz suda belli bir metreküpe kadar aylık daha düşük birim fiyattan uyguluyorlar. Suda üç kademe uygulayanlar var” bilgisini verdi. Doğalgazda iki kademe planladıklarını, ancak takvimin netleşmediğini söyleyen Dönmez, kanunun çıkmasını beklediklerini dile getirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...