Merkez Bankası'nın dolar satmaması İngiliz'e dert oldu

Merkez Bankası'nın dolar satmaması İngiliz'e dert oldu

EKONOMİ Haberleri

Türkiye ekonomisi üzerinde oynanan oyunlar, döviz kurundaki son yükseliş olayında da bir defa daha ortaya çıktı. Bunun bir örneği olan İngiliz finansçı Timothy Ash, sosyal medya hesabından olay bir yorumda bulundu.

Türk Lirası'ndaki hareketliliği yakından izleyen Londra merkezli uluslararası yatırım kuruluşu Bluebay Portföy Yönetimi yatırım uzmanı Timothy Ash, TL'nin değerinin 'çılgınca' bir noktada olduğunu öne sürerek Merkez Bankası'nın dolar satarak duruma niçin müdahale etmediğini sordu.

Merkez Bankası'nın dolar satmaması İngiliz'e dert oldu
Dolar dün en yüksek 13,45 TL'yi gördü

Ash şu ifadeleri kullandı:
Anlamadığım şey, niçin yine döviz satarak müdahale etmedikleri. Bu yöntemin sorunu nihai olarak çözmeyip Merkez Bankası'nı sadece negatif faiz oranı bölgesine daha derin şekilde ittiğini bilsem de; eğer faiz artırmak istemiyorlarsa, TL'ye istikrar kazandırmak için en azından bir miktar dövizi kullanabilirler. Türk Lirası için herhangi bir çapa kalmamış gibi görünüyor. Eğer Merkez Bankası'nın faiz oranlarını artırma yetkisi yoksa ve döviz rezervlerinin yeterliliği sınırlıysa, IMF yoksa, o zaman geriye ne kalıyor?...


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...