Bitcoin’de sert düşüş: Süper varyant piyasaları alt üst etti

Düzenleyen:
Bitcoin’de sert düşüş: Süper varyant piyasaları alt üst etti

EKONOMİ Haberleri

Güney Afrika’da görülen yeni koronavirüs varyantı kripto para piyasasını da etkiledi. ‘Süper varyant’ olarak adlandırılan yeni koronavirüs varyantı hakkında çıkan haberlerin ardından Bitcoin, piyasaların genelinde yaşanan satışlarla beraber 50 günlük hareketli ortalamasının sınırına geriledi. Yaşanan düşüşle beraber Bitcoin, 59 bin ve 54 bin dolar arasında dalgalanırken, Ethereum ise 4 bin dolar seviyesine kadar geriledi.

Bitcoin’de ‘Süper varyant’ etkisi. Güney Afrika’da görülen yeni koronavirüs varyantı kripto para piyasasını altüst etti. Bitcoin, Kasım ayında gördüğü 68 bin 991 dolarlık zirveden yüzde 20 gerileyerek 50 günlük hareketli ortalamasının sınırında 54 bin 700 dolar civarına düştü.

BITCOIN’DEN SERT DÜŞÜŞ

Bitcoin, kasım ayında gördüğü 68 bin 991 dolarlık zirveden yüzde 20 gerileyerek 50 günlük hareketli ortalamasının sınırında 54 bin 700 dolar civarında bulunuyor. Gün içerisinde 59 bin 398 dolar ve 54 bin 24 dolar arasında dalgalanan Bitcoin'in açıklanan varyant haberlerinden sonra düştüğü tahmin ediliyor.

Bitcoin’de sert düşüş: Süper varyant piyasaları alt üst etti

YÜZDE 10 DEĞER KAYBETTİ

Kripto para piyasalarının genelinde bir düşüş görülürken Ethereum da gün içerisinde yüzde 10’a yakın değer kaybederek 4 bin dolar sınırında bulunuyor. Gün içerisinde 4 bin 554 dolar ve 4 bin 5 dolar arasında dalgalanan Ethereum da Bitcoin'deki düşüşü takip etti.

Bitcoin’de sert düşüş: Süper varyant piyasaları alt üst etti

ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR

Güney Afrika'da tespit edilen yeni varyant, B.1.1.529 olarak adlandırılmış, yetkililer bu varyantın endişe verici olduğunu kaydetmişti. İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Javid yaptığı açıklamada, "İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) yeni bir varyantı araştırıyor. Daha fazla veri gerekiyor ancak şimdi önlem alıyoruz." ifadelerini kullandı.

HİNDAİSTAN’DAN YASAKLAMA KARARI GELMİŞTİ

Hindistan hükümeti, ülkede kripto paraların çoğunu yasaklamaya hazırlandığını açıkladı. Ancak kararın hangi kripto paraları kapsayacağı henüz bilinmiyor. Bazı kripto para birimlerinin ise blok zinciri (blockchain) teknolojisini sürdürmek için korunacağı düşünülüyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...