Enflasyonda hedef yüzde 5

Enflasyonda hedef yüzde 5

EKONOMİ Haberleri

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu “Ticari kredilerde yavaş seyreden kullanım oranı son dönemde arttı. Enflasyonda da yüzde 5 hedefinden sapma yok” mesajı verdi.

Türkiye, düşük faiz ve üretim odaklı bir büyüme patikasına geçerken; Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu “İktisadi faaliyetteki güçlü toparlanma eğilimi sürmektedir” dedi. Finansal İstikrar Raporu’nun 33’üncü sayısına önsöz yazan Kavcıoğlu; iktisadi faaliyetteki güçlü toparlanma eğiliminin, aşılamanın hızlanması ve dış talebin desteği ile sürmekte olduğunu, ihracattaki canlı seyir ve turizm sektöründeki toparlanmanın, cari işlemler dengesindeki iyileşmeyi desteklediğini belirtti. Kavcıoğlu, bu durumun reel sektör firmalarının ciro, kârlılık ve likidite göstergelerine de olumlu yansıdığını ifade ederek döviz pozisyonundaki iyileşmenin de devam etmekte olduğunu aktardı.

BORÇULUK SEVİYESİ PANDEMİ ÖNCESİNDE
Salgınla birlikte artan borçluluk oranlarının salgın öncesi seviyelerine gerilediğine işaret eden Kavcıoğlu “2021 yılında kredi büyümesindeki yavaşlama ticari kredilerden kaynaklandı. Ancak para politikasında yakın dönemde yapılan güncellemeler sonrasında ticari kredi büyümesi toparlandı. TCMB, fiyat istikrarı doğrultusunda da enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar, elindeki araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.


 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...