Gerçek aşkın göstergesi: Ortak banka hesabı

Düzenleyen:
Gerçek aşkın göstergesi: Ortak banka hesabı

EKONOMİ Haberleri

İsveç'te yapılan bir araştırma, ortak banka hesabı kullanan çiftlerin evliliklerinin daha sağlam olduğunu ortaya çıkardı.

İsveç'te araştırmacılar, evli çitlerin bankada ortak veya ayrı hesaplarının bulunmasının evliliklerini nasıl etkilediğini görmek istedi.

Stockholm Üniversitesi’ndeki bilim adamlarının 20 ila 80 yaş arasında 10 bin kadın ve erkek üzerinde yaptıkları araştırma, bankada ortak hesabı olan çiftlerin evliliklerinin, hesapları ayrı olanlara göre daha sağlam olduğunu ortaya koydu.

EVLİLİĞE ZARAR VERME İHTİMALİ DAHA AZ

Sosyal ve Kişisel İlişkiler Dergisi'nde yayımlanan araştırmaya göre, ortak hesabı olanlarda parayla ilgili tartışmaların evliliğe zarar verme ihtimali daha az.

İngiltere’de 1970’lerde evli çiftlerin hemen hemen yarısı ortak hesap kullanıyordu. Günümüzde bu oran 8’de 1. 20’li ve 30’lu yaşlardaki çiftlerde bu oran daha da düşük. Bu durumun arkasında, geleneksel evliliklerin azalması ve çalışan annelerin sayısının artmasının yattığı düşünülüyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...