Bursa'da üretiliyor, 9 ülkeye ihraç ediliyor: 10 milyon dolar gelir

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bursa'da üretiliyor, 9 ülkeye ihraç ediliyor: 10 milyon dolar gelir

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Bursa'da üretilen çöğür ve fidanlar 9 ülkeye ihraç ediliyor, ihraç edilen ürünlerden 10 milyon dolar civarında gelir sağlanıyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde çöğür ve fidan hasadı başladı. Bu yıl 15 milyon çöğür bitkisi üretilen kent, Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 70'ini karşılarken aynı zamanda 9 ülkeye yaptığı ihracat ile 10 milyon dolar döviz girdisi sağlamayı hedefliyor.

Türkiye'nin her yerine fidan satışı yapan İnegöllü çiftçiler, bu yıl Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Bosna-Hersek, Kosova, Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan ve Azerbaycan olmak üzere 9 ülkeye ihracat yapmaya başladı.

Bursa'da üretiliyor, 9 ülkeye ihraç ediliyor: 10 milyon dolar gelir

"15 MİLYON CİVARINDA ÇÖĞÜR ÜRETİMİ YAPIYORUZ"

Çöğür yetiştiriciliği yapılan Cerrah Mahallesi'nin muhtarı Hasan Ayar, "Türkiye’nin çöğür üretiminin yüzde 70'ini İnegöl'ümüz oluşturuyor. 15 milyon adet civarında çöğür üretimi yapıyoruz. Bunun yaklaşık 5 milyon adeti Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Bosna-Hersek, Kosova, Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan ve Azerbaycan olmak üzere 9 ülkeye ihraç ediliyor. Diğer kalan kısmı ise Türkiye genelinde satışa sunuluyor" dedi.

Bursa'da üretiliyor, 9 ülkeye ihraç ediliyor: 10 milyon dolar gelir

"TALEBE YETİŞMEKTE ZORLANDIK"

"Bu sene talebe yetişmek için zorlandık" diyen Ayar, "Keşke biraz daha fazla üretim yapsaydık. Mahallemizin yüzde 90'ı fidan üretimi yaparak geçimini sağlıyor. Toprağımızın verimli olmasından dolayı her çeşit fidan üretimini yapabiliyoruz. İhraç ürünlerden yaklaşık 10 milyon dolar civarında gelir sağlanıyor. Bu şekilde ülkemize katkı sağlıyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...