Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merkez Bankası'nın sattığı dolar miktarı belli oldu

Düzenleyen:
Merkez Bankası'nın sattığı dolar miktarı belli oldu

EKONOMİ Haberleri

Merkez Bankası, öğle saatlerinde dövizde yaşanan artışa müdahalede bulunarak döviz satışı gerçekleştirdi. Söz konusu müdahalede satılan dolar miktarının ne kadar olduğuna yönelik detaylar belli oldu.

Doların öğle saatlerinde 14,63 seviyesini görerek yeni bir rekor kırmasının ardından Merkez Bankası (MB), harekete geçti. Yaşanan artış sonrası, piyasalara satım yönünde doğrudan müdahalede bulunduğunu açıklayan Merkez Bankası'nın ne kadar dolar sattığı ortaya çıktı.

MERKEZ BANKASI NE KADAR DOLAR SATTI?
Merkez Bankası'nın son müdahalesinde sattığı dolar miktarı merak konusu olmuştu. Bloomberg'in haberine göre; Merkez Bankası'nın döviz piyasasına bugünkü müdahale büyüklüğünün 2.5 milyar dolar olduğu belirtildi. Böylece Merkez'in son dönemde yaptığı 4 satışın toplam değeri 4 milyar 300 milyon dolara ulaştı.

MB'NİN ARALIK AYINDAKİ 4. MÜDAHALESİ
Merkez Bankası piyasaya ilk müdahalesini 1 Aralık tarihinde yapmıştı. Kaynaklar, Merkez'in ilk müdahalesinde 1 milyar dolar sattığını öne sürmüştü. İlk müdahalede dolar 13,80'den 12,40'lara gerilemişti. İkinci müdahale ise 3 Aralık tarihinde yapılmıştı. İkinci müdahalede satılan döviz miktarı ise 300 milyon dolar olurken, dolar 13,87'den 13,57'ye düşmüştü. 10 Aralık tarihinde de üçüncü müdahale geldi. Müdahaleyle birlikte dolar 13,95'ten 13,79'a kadar geriledikten kısa süre sonra tekrar toplanarak 13,90'lı seviyelere gelmişti. Bugün bir kez daha müdahale yapan Merkez Bankası, böylelikle aralık ayının başından bu yana piyasaya 4. kez müdahale etmiş oldu.

Merkez Bankası'nın müdahalesi öncesi 14,60'lı seviyelerde bulunan dolar, müdahale ile birlikte 14,10'lara kadar geriledi. Şu sıralarda dolar/TL 13,82 seviyelerinde.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...