Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kripto paralara Fed dopingi: İşte Bitcoin ve Ethereum'da son durum

Düzenleyen:
Kripto paralara Fed dopingi: İşte Bitcoin ve Ethereum'da son durum

EKONOMİ Haberleri

Kripto para yatırımcıların merakla beklediği Fed’in faiz kararı dün akşam açıklandı. Fed, faizi sabit tutarken faiz artırımı beklentilerine yönelik olan açıklamalarıyla Kripto paralarda yükseliş yaşandı. Fed’in 2022 ve 2023 yıllarında 6 adet faiz artırımına yönelik açıklamalar yapması ve enflasyonun kalıcı olacağına yönelik gözlemleri kripto para birimlerinde artışa neden oldu. Öte yandan İngiltere Merkez Bankası, Bitcoin ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Bitcoinin değerinin sıfıra düşebileceğini öne sürüldü.

Küresel piyasaların gözü kulağı dün Fed’in alacağı kararlardaydı. Dün gerçekleşen kritik toplantıdan önemli kararlar alındı. Koronavirüsün yeni varyantı Omicron’a ilişkin belirsizliklerin sürdüğünü belirten Fed, 2022 ve 2023 yıllarında toplam 6 adet faiz artırımında bulunabileceğine dair açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sör Jon Cunlife, Bitcoin ile ilgili kritik bir açıklamada bulundu. 

BITCOIN GÜÇLENMEYE BAŞLADI 

Piyasa beklentileri dahilinde gerçekleşen Fed toplantısı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları piyasalarda hareketliliğe neden oldu. Lider Kripto Para birimi Bitcoin dün Fed'in açıklamalarıyla birlikte hafif güç kazandı ve yeniden 50 bin Dolar sınırına yaklaştı. Bitcoin'de 50 bin dolar psikolojik sınırı büyük önem arz ediyor.

Kripto paralara Fed dopingi: İşte Bitcoin ve Ethereum'da son durum

50 BİN DOLAR SINIRINA YAKLAŞTI 

Fed'in kararını açıklamasıyla birlikte Bitcoin 49 bin doların üzerine çıkarken Ethereum da 4 bin doların üstüne tırmandı. Risk iştahının artması kripto para birimlerinde ılımlı yükselişlere neden oldu.
Powell’ın kripto para birimlerini finansal sistem için bir risk olarak görmemesi ve stablecoinlerin düzenlendikleri takdirde faydalı olabileceği yönündeki açıklamaları da yükselişte etkili oldu.

TOPARLANMAYA BAŞLADI 

Kripto para birimleri Ekim ayında yaşadığı Altın günlerini geride bıraktı ve konsolidasyon sürecine yöneldi. Bu kapsamda Bitcoin 69 bin dolardan 42 bin dolar seviyelerine Ethereum ise 4900 dolardan 3700 dolara kadar geriledi. Küçük adımlarla yükseliş hareketi yapmaya çalışan kripto para birimlerinde ayı sezonunun bitip bitmediğine dair net kanıtlar henüz elde edilemedi. Bitcoin tarihi zirvesinden yüzde 30'un üzerinde geride işlem görmeye devam ediyor.

Kripto paralara Fed dopingi: İşte Bitcoin ve Ethereum'da son durum

BOĞALAR KRİTİK SEVİYEYİ BEKLİYOR 

Bitcoin'deki kritik 50 bin dolar psikolojik sınırına odaklanan boğalar pusuda beklemeye başladı. Son günlerde büyük çaplı satın alma yaşamayan Bitcoin'de 50 bin dolar direncinin aşılmasıyla birlikte sırasıyla 51 bin 300 dolar seviyelerinde boğaların alımlarını hızlandırması beklentisi piyasada hakim durumda.

İNGİLTERE MERKEZ BANKASI’NDAN KRİTİK UYARI 

Öte yandan İngiltere Merkez Bankası, değeri spekülatif haberlere ve gelişmelere göre değişkenlik gösteren Bitcoin için önemli bir uyarıda bulundu. Bankanın Başkan Yardımcısı Cunlife, Bitcoinin değerinin sıfıra düşebileceğini öne sürdü.

Kripto paralara Fed dopingi: İşte Bitcoin ve Ethereum'da son durum

“FİYAT DÜZENLEMESİ GERÇEKLEŞEBİLİR”

Cunlife, salı günkü açıklamasında "Endişe oluşturan nokta, kripto para finansal sisteme entegre edildiğinde, büyük çaplı bir fiyat düzenlemesi gerçekleşebilir ve bu da diğer piyasalarla birlikte sabit finansal piyasa aktörlerini gerçekten etkileyebilir" ifadelerini kullandı.

İngiltere Merkez Bankası'nın pazartesi günü yaptığı rutin finansal sistem değerlendirmesinde de büyük kuruluşların kripto para konusunda ihtiyatlı davranması gerektiği belirtilmişti.

Kripto paralara Fed dopingi: İşte Bitcoin ve Ethereum'da son durum

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...