Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

170 ülke arasında mobil indirme hızında 14'üncü sıradayız

Düzenleyen:
170 ülke arasında mobil indirme hızında 14'üncü sıradayız

EKONOMİ Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin mobil internet hızında 170 ülke arasında 14’üncü olduğunu söyledi.

Cevdet Fırat Aydoğmuş ANKARA

Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularına cevap veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Mobil genişbanta yönelik Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 170 ülke için 2020 yılı GSMA tarafından gerçekleştirilen bir çalışmaya göre ülkemiz; altyapı bakımından 20’inci, içerik ve hizmetler bakımından 32’inci, mobil indirme hızında ise 14’üncü sırada" dedi.

"Türkiye mobil genişbantta 31,72 Mbps indirme hızı ile global sıralamada 55’inci sırada yer alıyor" diyen Bakan Karaismailoğlu, "Sabit genişbantta 25,02 Mbps indirme hızına sahibiz. Son üç yılda sabit internetin kullanımı yaklaşık yüzde 216, mobil internet kullanımı ise yüzde 188 arttı. Son beş yıldaki toplam yatırım tutarı 54,5 milyar TL. 2020’deki yatırımların tutarı yüzde 30 arttı. Fiber abone sayısı 4,3 milyonu aştı ve bir yıldaki artış oranı yüzde 23’e ulaştı" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...