Altın rekor kırdı, dolar 16 TL'yi aştı

Düzenleyen:
Altın rekor kırdı, dolar 16 TL'yi aştı

EKONOMİ Haberleri

Dolar rekor tazeleyerek 16,02 TL'den güne başlayarak euro 18,26 TL'den el değiştiriyor. Rekor üstüne rekor kıran altın ise 930 TL'yi aştı.

Dolar/TL dün Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından 15.77'ye kadar yükselmişti.

Dolar, Euro yeni güne rekor tazeleyerek başladı. Dolar 16,02 liradan Euro ise 18,26 TL'den işlem görüyor.

ALTIN REKOR TAZELEDİ

Yatırımcının güvenli liman olarak gördüğü altında ise yeni rekor seviyeler gelmeye devam ediyor. Gram altın bu sabah 927 TL'yi aştı.

Dün Merkez Bankası ve önceki gün Fed'in kararlarının ardından bugün piyasalarda daha sakin bir haber akışı olacak.

Bunun yanında dünya genelinde koronavirüs omicron varyantıyla ilgili gelişmeler takip edilmeye devam ediyor.

İSLAM MEMİŞ: YÜKSELİŞ SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve dolar kurundaki son gelişmeleri TGRT Haber ekranlarında değerlendirdi. “Türk Lirası’ndaki değer kayıpları hala devam ediyor. Neredeyse 16 liraya yakın bir kur var karşımızda” diyen İslam Memiş, “Dolar/TL kurunun yükselmesi diğer yabancı para birimlerinin de yükselmesine sebep oluyor. Dolardaki hareketi bundan sonra hiçbir ekonomist veya analist rakamlar üzerinden tahminde bulunamaz. Ama bence bu süreç çok sürdürülebilir bir süreç değil. Kurlardaki yükseliş neredeyse 2001 krizine tekabül ettiği için çok sürdürülemez olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlara şunu söyleyebilirim. Bunun tedbirinin çok önce alınması gerekiyordu. En az 1-2 ay daha beklemeleri gerekiyor. Bundan sonra bir maliyet yapmak çok riskli” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...