Asgari ücretin ardından emekliye yüzde 40 zam geliyor

Düzenleyen:
Asgari ücretin ardından emekliye yüzde 40 zam geliyor

EKONOMİ Haberleri

Asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zam, emekli maaşlarında beklentileri yükseltti. Emeklilere enflasyon farkının yanı sıra ayrıca yüzde 25 oranında zam yapılacağı ve toplam maaş artışının yüzde 40’a yaklaşacağı konuşuluyor.

Yücel KAYAOĞLU

Asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zamdan sonra, hükûmetin yeni gündemi emekli maaşları oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bu konuda çalışmalar sürerken, AK Parti milletvekilleri, emekli maaşlarında yapılacak artışın, asgari ücrete yapılan zammın altında olmaması için kulis yapmaya başladı.

AK Parti’de bazı milletvekillerinin ilgili bakanlarla görüşerek, emekli zamları ile ilgili görüşlerini aktardıkları belirtiliyor. Yapılan temaslarda “Asgari ücretin artışı ile birlikte emekliler de büyük bir beklenti içine girdi. Emekli maaşlarındaki artış oranı, asgari ücretteki artıştan az olmamalı” görüşü dile getirildi. Milletvekilleri, bakanlarla yaptıkları görüşmelerde, bir rakam zikredilmemesine rağmen, emekli maaşlarında ‘ciddi bir artış’ olacağı izlenimi aldıklarını kaydetti.

İKİ AYRI FORMÜL KONUŞULUYOR

AK Parti kulislerinde emekli maaşlarında yapılacak iyileştirme konusunda iki ayrı formül konuşuluyor. Düşük emekli maaşlarına seyyanen zamla birlikte yıllık enflasyon oranında artış veya tüm emekli maaşlarına yüzde 35-40 oranında zam yapılması seçeneklerinin değerlendirildiği belirtiliyor. Kulislerde ikinci seçeneğin ağır bastığı, emeklilere enflasyon farkının yanı sıra ayrıca yüzde 25 oranında zam yapılacağı ve toplam zammın yüzde 40’a yaklaşacağı konuşuluyor.

Asgari ücretin ardından emekliye yüzde 40 zam geliyorAsgari ücrete yüzde 50’lik zam, emeklilerin beklentisini yükseltti. AK Parti kulislerinde toplam zammın yüzde 40'ı bulacağı belirtiliyor.

MECLİS’İN DE GÜNDEMİ

Öte yandan asgari ücretin açıklanmasından sonra TBMM Genel Kurulunda söz alan milletvekillerinin büyük bölümü, emekli maaşlarında asgari ücrete yapılan zam kadar artışa gidilmesi yönünde görüşlerini dile getirdi. Muhalefet milletvekillerinin yanı sıra MHP sözcüleri de emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istedi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek “Özellikle asgari ücretin altında maaş alan emeklilerimize de en az asgari ücret kadar, aynı oranda zam yapılmasını; ayrıca işçi emeklilerimizin, memur emeklilerimizin ve tarım BAĞ-KUR’undan emekli olup düşük maaş alanların da maaşlarının en az asgari ücret seviyesine getirilerek vatandaşlarımızın memnuniyetinin artırılmasını talep ediyoruz” dedi.

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, emekliye tatmin edici bir zam verilmesini isterken, MHP Grup Başkan Vekili Levent Bülbül de, emekli ve memur maaşları konusunda gerekli tedbirlerin alınacağına inandıklarını söyledi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...