Borsa İstanbul’da yenilik: Vadeli İşlem Sözleşmesi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Borsa İstanbul’da yenilik: Vadeli İşlem Sözleşmesi

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Borsa İstanbul piyasa katılımcılarının yatırım ve risk yönetimi konusundaki ihtiyaçlarının karşılanmasına devam ederken, yatırımcıya sunduğu Platin ve Paladyum Vadeli İşlem Sözleşmeleri, Fiziki Teslimatlı Dolar-TL Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmelerinin ardından Devlet İç Borçlanma Senedi Vadeli İşlem Sözleşmelerini (DİBS) de kullanıcılara açacak.

Borsa İstanbul (BİST) yatırımcılara sunduğu hizmetleri çeşitlendiriyor. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) işleme açılan Platin ve Paladyum Vadeli İşlem Sözleşmeleri ile Fiziki Teslimatlı Dolar-TL Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmelerinin ardından piyasalarda derinliğin artmasına katkı sağlamak amacıyla Devlet İç Borçlanma Senedi Vadeli İşlem Sözleşmelerini (DİBS) de işleme geçirmeye hazırlanıyor.

FAİZ RİSKİ YÖNETİLECEK

Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) Vadeli İşlem Sözleşmeleri kurumsal ve finansal yatırımcılarının faiz risklerini daha kontrollü bir yönetilmesini sağlayacak. Takasbank’ın Merkezi Karşı Taraf hizmeti vereceği bu sözleşmeler, ilgili DİBS’in vade sonunda fiziki teslimatı ile sonlanacak.

KURUMSAL VE BİREYSEL YATIRIMCILARDA YARARLANABİLECEK

DİBS vadeli işlem sözleşmeleri, bankaların yanı sıra tahvil portföyü bulunan ve piyasa faiz oranlarının değişiminden korunmak isteyen kurumsal ve bireysel yatırımcılara da hitap edecek. 

Borsa İstanbul’da yenilik: Vadeli İşlem Sözleşmesi
Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, DİBS Vadeli İşlem Sözleşmeleri ile ilgili  “Özellikle finans sektörünün ve kurumsal yatırımcıların faiz risklerini daha etkin bir şekilde yönetmelerine, tahvil ve bono piyasasındaki derinliğin artmasına ve daha etkin fiyat oluşumuna imkân verecek.” dedi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...