Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yem düşmedi, süt sektörü tepkili

Düzenleyen:
Yem düşmedi, süt sektörü tepkili

EKONOMİ Haberleri

Süt sektörü temsilcileri, kurdaki düşüşe rağmen yem fiyatlarındaki gerilemenin yeterli olmadığını ifade etti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kâmil Özcan, Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Ertürk, Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Mehmet Özkurnaz, KÖY-KOOP Merkez Birliği Başkanı Eray Çiçek ile Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu; süt sektöründe yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda ortak basın açıklaması yaptı.

İNDİRİM BEKLENTİSİ

Döviz fiyatında meydana gelen düşüş dolayısıyla yem firmalarının fiyatlarda indirim yapması gerektiğine işaret edilen açıklamada, kaç firmanın bu şekilde davranacağını ve ne kadar indirim yapılacağının zaman içinde görüleceği belirtildi.

Açıklamada “Beklentimiz yem fiyatlarında daha büyük düşüşlerin olmasıdır. Ulusal Süt Konseyinin yeniden toplanması ve yeni karar alması elzemdir. Maliyetlerde öngörülemeyen değişimler yaşıyoruz. Çiğ süt fiyatı en kısa zamanda süt-yem paritesine göre revize edilmelidir” ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...