Erdoğan yeni modeli değerlendirdi: Her şey kontrol altında

Düzenleyen:
Erdoğan yeni modeli değerlendirdi: Her şey kontrol altında

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik yapısının güçlü olduğunu, kur ve döviz dengesinde piyasanın istikrara kavuşacağını belirterek “Yeni ekonomi modelini vatandaşa iyi anlatalım. Her şey kontrolümüz altında. Türkiye’yi ekonomisi güçlü 10 ülke arasına sokacağız” dedi.

Ebru KARATOSUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MKYK toplantısının ana gündem maddesi yeni ekonomi modeli oldu. Edinilen bilgilere göre toplantıda genel bir değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, piyasaların moralinin yüksek tutulması gerektiğini, Türkiye’nin ekonomik yapısının güçlü olduğunu, kur ve döviz dengesinde piyasanın istikrara kavuşacağını vurguladı.

Sürecin kontrollü bir şekilde ilerlediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sahadaki çalışmalarınızı hızlandırın. Yeni ekonomi modelini vatandaşa iyi anlatalım. Her şey kontrolümüz altında. Türkiye’yi ekonomisi güçlü 10 ülke arasına sokacağız” değerlendirmesinde bulundu.

SOYLU: SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesinde başlatılan teftiş de gündeme geldi. Bazı MKYK üyeleri, teftişi eleştirirken bazı kurmaylar ise bu sürecin hassas bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi. MKYK toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, müfettişlerin yapılan teftiş sonucunda bir rapor hazırlayacağını ve sürecin hâlâ devam ettiğini belirttiği öğrenildi.

MKYK toplantısında, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de yeni ekonomi modeli ve kur vadeli mevduat hesabının detaylarını anlattı. Türkiye’nin makroekonomik gücünün yerinde olduğunu ifade eden Bakan Nebati “Bunu daha önce söylüyorduk ama inandıramıyorduk, ancak şimdi görüyorlar. Düzelteceğiz, inançlı olun. Bu konuda kararlıyız. Fırsatçılık yapanlara, fiyatlarını indirmeyenlere göz açtırmayacağız. Denetimlerde gereken yapılacak” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...