Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolar bugün ne kadar? 3 Ocak döviz fiyatları

Düzenleyen:
Dolar bugün ne kadar? 3 Ocak döviz fiyatları

EKONOMİ Haberleri

Dolar yeni yılın ardından haftanın ilk gününe yükselişle başladı

2021 yılını 13.30 liradan kapayan dolar, yeni yıla yükselişle girdi.

Dolar/TL yılın ilk işlem gününe 13.50 liradan başladı.

Bugün gözler TÜİK'in açıklayacağı aralık ayı enflasyon verisinde olacak.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber’de altın yatırımında karlı çıkmanın formülünü verdi.

ENKAZ ALTINDA KALMAMAK İÇİN YATIRIM TAVSİYESİ
Altın-dolar paritesi ile işlem yapmayanların zarar edeceğini belirten Memiş, bu yatırımcıların her yıl enkaz altında kalmaya devam edeceğini söyledi. Karlı yatırım için formülü açıklayan Memiş, “Altın onsunun karşılığı dolardır. Altını satıp Dolar alırsın, Doları satıp altın alırsın. Bu işlemi yapanlar zarar etmez. Çünkü açıkta değilsin. Dolar yükseldiğinde gram altın yükseliyor. Dolar düştüğü zaman gram altın da düşüyor” dedi.

2021’in başında gram altının 450 TL’den yıla başladığına dikkat çeken Memiş, pek çok insanın gram altının 1060 TL’ye yükselmesine rağmen “Altın yükseliyor” diyerek gram altın aldığına dikkat çekti. İşlemlerin parite üzerinden yapılması gerektiğini kaydeden Memiş, ancak bu şartlarda yapılan yatırımın yatırımcıyı zarar ettirmeyeceğini belirtti.

ÜÇ AYLIK DALGALANMA SÜRECİNE DİKKAT
Memiş 2022'nin ilk üç ayında dalgalanma olacağına belirterek yatırımcıya uyarılarda bulundu. Memiş şöyle konuştu:

"Serbest Kur Politikası yani 10 lira seviyesi 14 lira seviyesi bant aralığında dalgalanan bir fiyatlama var. Dolayısıyla da böyle çok sert düşüşler, çok sert yükselişlerden ziyade ekonomi kurmayları tarafından piyasalar yakından takip ediliyor. Bu süreç ise Serbest Kur Politikasıyla beraber üç ay devam edecek.”

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...