Bakan Nebati: Türkiye’nin en kazançlı yılı 2022 olacak

Düzenleyen:
Bakan Nebati: Türkiye’nin en kazançlı yılı 2022 olacak

EKONOMİ Haberleri

Ekonomide Ortodoks politika yerine ‘heterodoks politika’lar izleyeceklerini belirten Bakan Nebati “Bunu her türlü tedbiri alarak, bütçeden taviz vermeden yapacağız. Yeni yıl tarihî rekorların kırıldığı, yeni ekonomik modelin uygulanabilir olduğu, Türkiye’nin kazanımlarının en yüksek olduğu yıl olacak” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye’nin 2021’i rekorlarla kapattığını, yeni yılın ise kazanımların en yüksek olduğu yıl olacağını söyledi. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genişletilmiş Başkanlar toplantısında konuşan Nebati, Ortodoks politikaları bir tarafa koyduklarının altını çizerek, “Artık ‘heterodoks politika’ var. Bunu yaparken de eklektik, ülkenin gerçekliklerine, iç dinamiklerine, uluslararası konjonktürün gerekliliklerine uygun bir şekilde, maliye ve para politikalarını da birlikte yürüterek, her türlü tedbiri alarak ve özellikle de bütçe disiplininden taviz vermemek koşuluyla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

"BU YIL TARİHİ REKORLARIN KIRILDIĞI BİR YIL OLACAK"

“Reel sektörün bizi anladığı bir dönemdeyiz” diyen Nebat, bu dönemin herkesin kazandığı, ülke paylaşımlarının en müreffeh toplum seviyesinde olacak şekilde gerçekleştirildiği ve önünü gören, hesabını kitabını yapabilen bir dönem olacağını vurguladı. Bakan Nebati, son yıllarda küresel arz ve değer zincirlerindeki önemli değişimleri beraberinde getirdiğine değinerek, "Türkiye olarak amacımız bu dönüşüme yalnızca ayak uydurmak değildir. Aynı zamanda bu dönüşümde öncü olmaktır. Türkiye bu rolü hak ediyor ve bunu ustalıkla yerine getiriyor. Birilerinin bize çizdiği patikada değil, kendi patikamızda, kendi yolumuzda ve bu dönüşüme yön veren bir anlayışla hareket edeceğiz. Bu yıl tarihî rekorların kırıldığı, yeni ekonomik modelin uygulanabilir olduğu, öngörülebilir, Türkiye’nin kazanımlarının en yüksek olduğu yıl olacak. Şimdi getireceğimiz yeni enstrümanlarla üretim odaklı, imalat ve ihracata yönelik firmalarımızı destekleyecek çok önemli çalışmalarımız var. Yeter ki üret, ihracat, istihdam kapasiteni artır. Biz seni sırtımızda taşıyacağız" dedi.

2021’i çift haneli büyüme ile bitireceklerini ifade eden Nebati “Aynı şekilde 2021’de 225 milyar dolarlık ihracat rekoru kırdık. Cumhurbaşkanı’mız bu yıl için 250 milyar dolarlık ihracat hedefini ortaya koydu. Kapasite kullanım oranlarının yüzde 80’lere geldiği bir Türkiye’de yeni yatırımlar ve açılımlarla bu hedefe çok rahat bir şekilde ulaşacağımız da açık” dedi

TL KORUMALI MEVDUATA 91 MİLYAR LİRA GELDİ 

Nebati, kur korumalı Türk lirası mevduat hesabı ve fiyat istikrarı ile ilgili olarak da şunları söyledi: Bugüne kadar 91,5 milyar liraya ulaşan hacme ulaştık. Fiyat İstikrar Komitesinde dün ilgili bakanlar ve kuruluşlarla enflasyonla mücadele konusunda toplantı yaptık. Üzerimizde aralık ayı yüksek enflasyonu kambur olarak duruyor. Bizim bu enflasyonla mücadelemizi çok açık yüreklilikle yapmamız lazım. Emtia fiyatlarındaki, taşıma maliyetlerindeki, kurdaki ataklardan kaynaklanan yüksek fiyatlarla mücadele edeceğiz, hesabımızı kitabımızı daha anlaşılır bir seviyeye getireceğiz. Türkiye’de bütçe disiplininden asla taviz vermeden enflasyonla mücadelemizi en sert ve kararlı şekilde devam ettireceğiz. Bunu yaparken de firmalarımızın, üreticilerimizin desteklerle önünü açacağız.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...