Güneydoğu’dan rekor ihracat

Güneydoğu’dan rekor ihracat

EKONOMİ Haberleri

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Ahmet Fikret Kileci, bölge ihracatının 2020 yılına göre yüzde 26,4 büyüyerek 11,7 milyar doları aştığını ve bugüne kadarki en yüksek yıllık ihracat rakamına ulaşıldığını açıkladı.

Türkiye ihracatında bölgenin önemli bir rol üstlendiğine dikkat çeken Ahmet Fikret Kileci “Bölge olarak; 2021 Türkiye toplam tekstil ve ham madde ihracatının yüzde 23’ünü, halı ihracatının yüzde 70’ini, hububat-bakliyat ihracatının yüzde 32’sini ve kuru meyve ve mamulleri ihracatının yüzde 21’ini tek başımıza üstlendik” dedi. Bölgenin Avrupa Birliği ülkelerine ihracatının yüzde 46, Amerika’ya ise yüzde 17 arttığını belirten Kileci “2021’de toplam 198 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Irak, ABD, Suriye, İngiltere, İtalya, Almanya, İran, İsrail, Mısır ve Libya bölgemizin ihracatında ilk sıralarda yer alırken; makine halıları, iplikler, kumaşlar, hububat-bakliyat, bitkisel yağlar, kuru meyve, pastacılık ürünleri en çok ihraç edilen ürün grupları arasında yer buldu” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...