Vatandaşlıkta TL ile ev almak kapsam dışı mı?

Vatandaşlıkta TL ile ev almak kapsam dışı mı?

EKONOMİ Haberleri

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği Başkanı Ömer Faruk Akbal, en az 500 bin dolar sabit sermaye yatırımı gerçekleştiren ve en az 250 bin dolar tutarında taşınmazı, üç yıl satılmaması şerhiyle satın alan yabancıların vatandaşlık alabileceğine dair düzenlemeyi değerlendirdi.

Yönetmelikteki temel değişikliğin dövizin TL’ye çevrilme şartı olduğunu belirten Akbal “Elinde TL olan yabancıların yatırımlarını hangi usullere uyarak yapacağı konusu henüz belirsiz görünüyor. Çünkü yeni yönetmelik, döviz üzerinden satış öngörüyor ve TL karşılığı ibarelerinin kaldırıldığını görüyoruz. Doğrudan TL ile yapılan yatırımların kapsam dışında bırakılmayacağını umuyoruz. Elinde TL olan yabancı yatırımcıların ilgili kanundan faydalanmalarının önünde bir engel olmamasını ve hangi usullerde yatırımlarını yapmaları gerektiği konusunun ilgili kurumlarca hazırlanacak genelge veya kılavuzlarla netleşmesini bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...