İflasın eşiğindeki dünya devi emlak şirketinden bir kötü haber daha

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
İflasın eşiğindeki dünya devi emlak şirketinden bir kötü haber daha

EKONOMİ Haberleri  / TRT Haber

Çinli Emlak devi Evergrande'in iflasın eşiğinde olduğu haberlerinin ardından söz konusu şirkete ait 39 bina için de yıkım kararı verildiği öğrenildi.

Pandemi sürecinde en çok zarar gören sektörlerden biri olan emlak sektörünün, ululslararası mecrada en önde gelen markalarından biri olan Evergrande, sona yaklaşıyor. İflas haberleriyle gündemden düşmeyen şirketin, 39 binası için de yıkım karraı verildiği bildirildi.

60 BİN HANELİK PROJE TAMAMLANAMADI
Çinli emlak devi Evergrande'nin, ülkenin güneyindeki Hainan’de yer alan ve yapay adacıklar üzerine inşa edilen projesi "Okyanus Çiçeği Adası" projesi, için yıkım kararı çıkarıldı.  60 bin haneyi içeren proje için 13 milyar dolar harcanırken, 300 milyar dolarlık borç yüküne giren şirket, borçlarını ödeyemez hale gelince proje de tamamlanamadı. Bu sebeple yarım kalan Okyanus Çiçeği Adası için de yıkım kararı çıktı.

Karara gerekçesi kaçak yapılaşma ve çevre düzenlemelerin ihlalleri olarak gösterildi.

BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Şirket yıkım kararının gözden geçirilmesi için başvursa da kararın değişmesi beklenmiyor. Evergrande dünyanın en borçlu gayrimenkul şirketi olarak biliniyor.
Son dönemde borç ödemelerini vaktinde yapamayan şirket temerrüde düşme tehlikesinde ve şirketin borçlarının yapılandırılması içinse çalışmalar devam ediyor.

İflasın eşiğindeki dünya devi emlak şirketinden bir kötü haber dahaKüresel piyasalar 'Evergrande' şokunu atlatmaya çalışıyor.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...