Yeni 20 TL’lik banknotlar bugün tedavüle giriyor

Yeni 20 TL’lik banknotlar bugün tedavüle giriyor

EKONOMİ Haberleri

Merkez Bankası yeni 20 TL’leri bugün tedavüle sokuyor. Yeni 20 TL’lik banknotlardaki sadece bir değişiklik var. Diğer özellikleriyle önceki banknotlarla aynı olan yeni 20 TL’lerde farklı olarak TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Başkan Yardımcısı Emrah Şener'in imzası yer alacak.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) E9 Emisyon Grubu VI. 20 TL banknotları bugün itibariyle tedavüle verecek. Banknotların tedavülüyle ilgili TCMB’nin ilgili duyurusu Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu  I., II., III., IV. ve V. tertip 20 TL banknotlara kıyasla, VI. tertip 20 TL banknotlardaki imzalar Başkan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile birlikte Başkan Yardımcısı Dr. Emrah Şener'e ait olacak şekilde yeniden düzenlendi.

YENİ BANKNOTLARDA İMZA DETAYI

Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II., III., IV. ve V. tertipleriyle tamamen aynı olacak. I., II., III., IV., V. ve VI. tertip banknotlar birlikte tedavül edecek.

Yeni 20 TL’lik banknotlar bugün tedavüle giriyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...