FED Başkanı Powell konuşacak... Dolarda kritik seviye kırılabilir!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
FED Başkanı Powell konuşacak... Dolarda kritik seviye kırılabilir!

EKONOMİ Haberleri  / Haber Merkezi

Hafta başında 14 TL'ye dayanan dolar 13,87 seviyesinde sakin seyrini sürdürüyor. Yatırımcılarsa bu akşam gerçekleşecek FED Başkanı Powell'ın konuşmasına odaklandı. Uzmanlara göre, Powell'in konuşması ile dolarda kritik seviye kırılabilir.

Yüksek enflasyonla mücadeleyi odağına alan ABD Merkez Bankası'nın 16 Mart'taki kritik toplantısında, (anketlere göre) "yüzde 90 ihtimal" ile faiz artırması bekleniyor. Haftaya 13,87  TL seviyesinden başlayan dolarda sakin seyir bugün de sürdü. Kur 13,68-13,88 TL bandında yatay hareketine devam ediyor. FED Başkanı Powell, (TSİ) 18:00’da ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’ne, Başkan adaylığı için bir sunum gerçekleştirecek. Senatörlerin sunum sonrasında soracağı sorulara Powell tarafından verilecek cevaplar yatırımcıların radarında olacak. FED’in 26 Ocak toplantısı öncesinde yapılacak bu sunum, doların yönü için de kritik öneme sahip... Yatırımcılar "Dolarda kritik 14 TL seviyesi aşılacak mı" sorusuna cevap arayacak. 

DOLARIN DİRENCİ KIRILABİLİR

Analistler "Geçen cuma günü beklentileri karşılamayan tarım dışı istihdam verileri sonrasında dolar gerilemişti. Ancak yurt dışında risk alma iştahının azalması ve FED’in para politikası sıkılaştırma beklentileri ile, dolara olan talebin de artması bekleniyor. Powell'ın mesajlarında 'şahin' ton yükselirse, dolarda ana direnç olan 14 TL seviyesi kırılabilir. Muhtemel geri çekilmelerde ise ilk etapta 13,50 TL desteği test edilebilir" uyarısında bulunuyor.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...