Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın için kritik gün! ABD merkez bankası enflasyon verilerini açıklayacak

Düzenleyen:
Altın için kritik gün! ABD merkez bankası enflasyon verilerini açıklayacak

EKONOMİ Haberleri

Altın yatırımcıların beklediği kritik gün geldi. Altın fiyatlarını şekillendirecek olan ABD enflasyon verisi bugün açıklanıyor. Özellikle küresel ekonomilerde artan enflasyona karşı mücadele eden merkez bankaları enflasyonu düşürmek için faiz artırımına gidiyor. ABD merkez bankası da bugün enflasyon verisini açıklayacak. Fed’in en son açıklanan enflasyon verisi 6.8 olurken bugün açıklanan enflasyon verisinin yüzde 7’lerde olması bekleniyor. Enflasyona karşı gelen sert açıklamalarla birlikte altın fiyatları hızla yükselişe geçti. Ons altın 1823 dolara tırmandı.

Koronavirüs salgını ile birlikte alınan genişletici tedbirler piyasalarda enflasyonun yükselmesine sebep oldu. Artan enflasyonla merkez bankaları faiz artırımına gitmeye başladı. Bugün ise altın yatırımcılarının dikkatle beklediği ABD merkez bankasının enfaslayon verileri açıklanacak. Peki. altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 1 gram ve çeyrek altın alış-satış fiyatı kaç TL?

ARTMASI BEKLENİYOR 

Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan ABD ekonomisinde enflasyon tehdit haline geldi. ABD merkez bankası Fed, geçtiğimiz ay yüzde 6.8 olarak açıklanan enflasyonun Aralık ayında yüzde 7'nin üzerinde gelmesi bekleniyor.

GÖZLER FED KARARINA ÇEVRİLDİ 

Fed'in faiz artırım hızını artıracak olan enflasyondaki yükseliş Altın fiyatlarını olumsuz etkilemesi beklenirken tersi durum yaşanmaya başladı.

Koronavirüste yeni varyant olan Omicron'un hızla yayılması, özellikle ABD'de günlük vaka sayılarının 1 milyonu aşması altına olan talebi artırmaya başladı. Bazı Avrupa ülkelerinin Koronavirüs nedeniyle yeniden kapanma kararı alması da altın fiyatlarını destekliyor. Olası bir kapanma anında ticaretin yeniden yavaşlayacak olması, piyasada para dolaşımının düşeceği beklentisi de altını yükselten diğer sebeplerden birisi.

Altın için kritik gün! ABD merkez bankası enflasyon verilerini açıklayacak

Altın fiyatlarında son durum…

1 GRAM ALTIN KAÇ TL? 

Gram altın güne 809 liradan başladı. Gün içinde en düşük 803 lira, en yüksek de 809.7 lira seviyesini gördü. Saat 06:25 itibarıyla 804.9 liradan alıcı buluyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 2.607,00 liradan alınıyor, 2.658,00 liradan satılıyor.

Altın için kritik gün! ABD merkez bankası enflasyon verilerini açıklayacak

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını 5.214,00 liradan alınıyor, 5.297,00 liradan satılıyor.

22 AYAR ALTIN NE KADAR?

22 ayar gram altın 728,93 liradan alınıyor, 753,97 liradan satılıyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...