SSK'dan emekli olmak isteyen kadınlara güzel haber

Düzenleyen:
SSK'dan emekli olmak isteyen kadınlara güzel haber

EKONOMİ Haberleri

Belirli bir dönem çalıştıktan sonra çocuk ya da başka nedenlerden dolayı iş hayatına ara vermek zorunda kalan kadınlar, isteğe bağlı sigorta sistemiyle primlerini ödeyerek SSK'dan emekli olabiliyor. İşte detaylar

İş hayatına farklı nedenlerle ara vermek zorunda kalan ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi. Bunun için tek şart 20 yıldan fazla evli olmak ve daha önce çalışması olup eksik primi olanlar, 3.5 yıldan (1261 günden) daha az isteğe bağlı sigorta ödeyerek primlerini tamamlarsa, SSK'dan emekli olabiliyor.

NASIL BAŞVURULUYOR?

İsteğe bağlı sigortayı başlatmak da çok kolay. En yakın SGK müdürlüğüne giderek bir dilekçe vermek yeterli.

İsteğe bağlı sigortalılar 1 Ekim 2008 sonrası 4B'li yani Bağ- Kur'lu olarak değerlendiriliyor.

Yani emeklilik hesaplanırken Bağ- Kur şartları geçerli oluyor. Tabii bu durumda SSK'lılara göre daha fazla prim ödemek gerekiyor.

Ancak daha önce çalışması olup eksik primi olanlar, 3.5 yıldan (1261 günden) daha az isteğe bağlı sigorta ödeyerek primlerini tamamlarsa, SSK'dan em ekli olabiliyor.

Ödenecek primler geçerli asgari ücrete göre belirleniyor. Brüt asgari ücretin yüzde 32'sini ödeyerek isteğe bağlı sigortalı olunuyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...