Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başakşehir-Kayaşehir metro hattı bu sene açılacak

Başakşehir-Kayaşehir metro hattı bu sene açılacak

EKONOMİ Haberleri

Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı’nın yüzde 95’i tamamlandı. 6,2 kilometre uzunluğundaki hat, saatte 70 bin yolcu taşıyacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından dün İstanbulluları sevindirecek bir haber geldi. Bakanlık, vatandaşların uzun süredir beklediği Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı’nın bu yıl hizmete alınacağını duyurdu. Bu hattın, hastanenin, toplu konutların ve yoğun nüfusun bulunduğu Kayaşehir’e ulaşımı kolaylaştıracağı belirtildi. Ulaştırma Bakanlığı, hattın yüzde 95’inin tamamlandığını aktararak “Uzunluğu 6,2 kilometre. Dört istasyonlu raylı sistemimiz saatte 80 kilometre hıza uygun olacak. Bir saatte 70 bin yolcu taşıyabilecek. Bu hattı işletmeye aldığımızda, şehir merkezi ile hastane ve Kayaşehir arasında hızlı, ekonomik, emniyetli bir ulaşım sağlanacak” açıklamasında bulundu.

MARMARAY’A ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK
Yeni metronun, Bağcılar-Kirazlı, Başakşehir-Olimpiyatköy hattının devamı niteliğinde olduğunu ve Metrokent’ten sonra dört istasyon daha büyümesi anlama geldiğini aktaran Bakanlık, şu bilgileri de paylaştı: Burası, Kayaşehir İstasyonu’nda Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile bağlanacak. Bu entegrasyonlarla bölgenin Marmaray’a, havalimanına, Göktürk, Kemerburgaz, Kâğıthane, Beşiktaş Gayrettepe’ye metro ile ulaşımı da sağlanacak. İstanbul’un hep yanında ve yakınında olmaya devam edeceğiz. Halkımızın ulaşımını kolaylaştırmak için kamuoyunu yanıltmadan çalışmayı sürdüreceğiz.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...