Altın fiyatları kritik karar öncesi yükselişe geçti! Gözler ABD enflasyonuna odaklandı

Düzenleyen:
Altın fiyatları kritik karar öncesi yükselişe geçti! Gözler ABD enflasyonuna odaklandı

EKONOMİ Haberleri

Altın piyasaları yarın açıklanacak olan ABD enflasyon verilerine odaklanmış durumda. Uzmanlar artan enflasyonla ABD Merkez Bankasının (FED) 50 baz puanlık faiz artırımına gideceğini belirtiyor. Kritik karara odaklanan altın fiyatları ise ılımlı yükselişine devam ediyor. Özellikle Rusya-Ukrayna arasındaki gerginlik altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketine neden oluyor. Peki, çeyrek altın bugün ne kadar? Gram altın kaç lira/TL? İşte 9 Şubat 2022 altın fiyatları.

Geçtiğimiz haftalarda Fed’in faiz artıma sinyallerini vermesi ve Fed başkanının açıklamalarıyla 1780 dolar seviyelerine kadar geri çekilen ons altın, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizle tekrardan yükselişe geçti. Tekrardan 1800 doların üzerine çıkan ons altın, yarın açıklanacak olan Fed’in faiz kararına odaklanmış durumda. 

Yarın ABD’de açıklanacak olan enflasyon rakamlarına yönelik beklentiler ise yüzde 7.3 oranında gerçekleşmesi yönünde. Aralık ayı enflasyonu yüzde 7 olarak gerçekleşmişti. Analistler, yukarı hareketin ivme kazanması için 1825 dolar/ons seviyesinin geçilmesi gerektiğini vurgulamaya devam ediyorlar. Buranın geçilmesi halinde spot altın için yeri hareket bandının 1836-1853 dolar/ons haline gelmesi potansiyeli olduğu vurgulanıyor.

JEOPOLİTİK RİSK ALTIN FİYATLARINI GÜÇLENDİRİYOR 

Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin iki dev süper gücün karşı karşıya getirme ihtimali altın fiyatlarını güçlendiriyor. ABD, AB ve NATO’nun Ukrayna’nın yanında yer alması, Rusya’nın ise Çin’i arkasına alıp savaşa girişeceği beklentisi altın fiyatlarında yukarı yönlü bir ivme kazandırdı. 

Altın fiyatları kritik karar öncesi yükselişe geçti! Gözler ABD enflasyonuna odaklandı

HAFTANIN EN YÜKSEK SEVİYESİ 

Fed’in yarın açıklayacak olan faiz kararı, ons altın fiyatlarında 2 haftanın en yüksek seviyesine çıkmasına neden oldu. Ons altın güne 1827 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1824.9 dolar, en yüksek de 1828.7 dolar seviyesi görüldü. Saat 08:32 itibarıyla ons altın 1828 dolardan alıcı buluyor.

Altın fiyatları kritik karar öncesi yükselişe geçti! Gözler ABD enflasyonuna odaklandı

GRAM ALTIN GÜÇLENİYOR 

Gram Altın fiyatları da ons altın ve dolardaki volatilite ile birlikte güç kazanıyor. Gram altın güne 796,6 liradan başladı. Gün içinde en düşük 795.4 lira, en yüksek de 799.1 lira seviyesini gördü. Saat 08:32 itibarıyla gram altın 797.3 liradan satılıyor.

İşte 9 Şubat güncel altın fiyatları; 

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın bugün 798,22 liradan alınıyor, 798,31 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Altın yatırımcısının en çok tercih ettiği ürünlerden biri olan çeyrek altın bugün 1. 296 liradan geri alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise 1.317 lirada bulunuyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 2.600 liradan alınıyor, 2.634 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL?

5 bin liranın üzerindeki konumuyla alıcısını zorlayan cumhuriyet altını ise 5 bin 183 liradan geri alınırken, 5 bin 250 liradan da satışa sunuluyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...